English version of this page

CEMO-professor overtar ledelsen i Psychometric Society

– Utfordrende og spennende, sier Anders Skrondal, som nylig tiltrådte som president i den internasjonale organisasjonen Psychometric Society. Den 81 år gamle foreningen er den mest anerkjente innen sitt fagfelt.

Anders Skrondal tiltrådte nylig som president for Psychometric Society.
(Foto: Folkehelseinstituttet)

Skrondal innehar en professor II-stilling hos CEMO og er den andre skandinaven som velges til det prestisjefylte vervet. Som Psychometric Societys 82.president etterfølger han storheter innen fagfeltet som L. L. Thurstone, Frederick M. Lord og Samuel J. Messick. Foreningens hovedmål er å forbedre kvantitativ metode innen atferdsvitenskapene, inkludert CEMOs hovedarbeidsområde som er pedagogiske målinger. For øyeblikket er Skrondal travelt opptatt med å organisere Psychometric Societys neste konferanse, som foregår i sveitsiske Zürich i juli 2017.

Skrondal har følgende reaksjon på tiltredelsen:

– Jeg regner med at det blir et år med mange utfordringer og hardt arbeid, men heldigvis også et meget spennende og lærerikt år.

Direktør Sigrid Blömeke ser på Skrondals nye verv som en stor anerkjennelse.
(Foto: Shane Colvin/Det utdanningsvitenskapelige fakultet)

Direktør hos CEMO, Sigrid Blömeke, er veldig glad på Skrondals vegne:

– Det er en stor ære å bli valgt til et slikt verv og svært sjeldent blir en nordmann det. Gjennom dette vervet leder Skrondal kolleger fra hele verden, og vi er strålende fornøyd med måten han representerer CEMO og Universitetet i Oslo.

Psychometric Society ble grunnlagt i 1935 og utga det meget anerkjente tidsskriftet Psychometrika for første gang i 1936. Medlem av CEMOs eksterne referansegruppe, Cees Glas, overtar stafettpinnen etter Skrondal 1.august 2017.

Publisert 22. aug. 2016 10:59 - Sist endra 22. aug. 2016 13:29