Aktuelt innen forskning

Aktuelle saker

• colourbox14471165_V2_lesing_gutter_jenter_engelsk Guttene tar igjen jentene i engelsk lesing 19. des. 2016 09:33

For første gang i Norge har elevers leseferdigheter i norsk og engelsk blitt sammenlignet i stor skala. Et av de tydeligste funnene er at det er mindre forskjeller mellom guttenes og jentenes leseferdigheter når de leser på engelsk.

• colourbox10263251%281%29_pisa2015_hovedres PISA 2015: Stø kurs 6. des. 2016 12:35

For første gang skårer norske elever over gjennomsnittet i OECD i både lesing, matematikk og naturfag i PISA. Resultatene fra den internasjonale undersøkelsen er nå lagt frem.

Arrangementer

• Frokostmøte om forskning på utdanning for bærekraftig utvikling 2. mars 2017 08:30

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning inviterer til et frokostmøte for ansatte på Det utdanningsvitenskapelige fakultet og andre interesserte i forbindelse med lanseringen av en ny SIG (Spesiell Interesse Gruppe) på tvers av andre forskergrupper (på UV) om forskning i forbindelse med utdanning for bærekraftig utvikling.

• National eVIR Workshop: Working with video data within humanities and social sciences 7. mars 2017 10:00

Working with video data within humanities and social sciences: Notification form, privacy, storing and recording data, and ethical challenges.

Workshop for: Researchers working with audio and video for use within research and teaching. Technical support staff within the same area.

• adno_ny Acta Didactica Norge 10 år 4. okt. 2017 12:00

4. oktober feirer vi 10 års jubileum med seminar og jubileumsnummer