2017

Skolen spiller en rolle i utviklingen av unges evne til å forstå og delta i kommunikasjon som omhandler politikk og demokrati, sier Nora Mathé. Illustrasjonsfoto av en ung jente foran dataskjermen: colourbox.
Publisert 12. okt. 2017 11:07

Funn i ny studie av ungdommers forhold til politikk i sosiale medier gir viktig innsikt for samfunnsfaget i skolen, mener forsker.

Publisert 28. sep. 2017 13:33

Acta Didactica fyller år. Hva mener redaktørene om tidsskriftets rolle for 10 år siden og i dag? Og hvor går veien videre?

Møtene med skolen blir ofte preget av spørsmål og planlagte svar, snarere enn god, veiledende dialog. Illustrasjonsfoto møte fra colourbox.
Publisert 16. mai 2017 06:54

Elevene selv blir nå spurt i myndighetenes vurdering av norske skoler. Men selve vurderingen er for låst til malen, og viktige detaljer om skolenes praksis kan gå tapt, mener forsker.

Nye lærere kan ha utbytte av vurderinger og råd fra erfarne lærere. Illustrasjonsfoto: Colourbox.
Publisert 9. mars 2017 08:55

En ny avhandling viser at ferske lærere kan ha stort utbytte av tydelig veiledning fra erfarne lærere.