På seminar om menneskerettigheter

Lektorstudentene på mastergraden i samfunnsfagdidaktikk deltok mandag på seminar med de to kinesiske gjesteforskerne, Ding Peng fra Wuhan University og Wang Kun fra Guangzhou University, samt Cecilie Figenschou Bakke som leder Kinaprogrammet ved Senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo.

Seminaret er en del av masterkurset SDID 4020 "Samfunnsfaget i samfunnet", og handlet om hvordan kinesiske universiteter underviser i menneskerettigheter på ulike måter.

Her er seminardeltakerne samlet. Foto: Elin Sæther/ILS
Seminardeltakerne samlet. Foto: Elin Sæther/ILS

-Ved Wuhan University arbeider studentene ofte ute i felt og bistår med rettshjelp på landsbygda, mens Guangzhou University arbeider mer med skolering, blant annet av dommere og fengselsansatte. For studentene som skal undervise om menneskerettigheter i samfunnsfag ga dette innsikt i hvordan det arbeides med slike spørsmål i en kinesisk kontekst - og inspirasjon til å lære mer om menneskerettigheter både nasjonalt og internasjonalt, forteller førsteamanuensis ved ILS Elin Sæther.

Viktig med ulike perspektiver

Deltaker på seminaret og mastergradsstudent i samfunnsfagsdidaktikk, Simen Tandberg, satte pris forelesernes åpenhet rundt arbeidet sitt, utfordringene de har lagt bak seg og de utfordringene de fortsatt jobber med å løse.

-Seminaret ga oss et unikt innblikk i forholdet mellom individ og styre i et land som er ganske ulikt vårt eget. De historiske linjene ble trukket inn og skapte en tydeligere mening for hvorfor situasjonen er som den er i dag. Når man skal undervise i et tema som menneskerettigheter er det viktig å kunne se de ulike perspektivene, og nettopp et annet perspektiv var det vi mottok i dag, sier Tandberg.

Publisert 13. okt. 2015 15:07 - Sist endret 13. okt. 2015 15:11