2017

Gjennom flere datainnsamlinger skal forskerne blant annet følge med på utvikling av profesjonsfaglig digital kompetanse hos studentene på Lektorprogrammet. Bildet viser en gruppediskusjon med digitale verktøy. Illustrasjonsfoto: colourbox.
Publisert 8. nov. 2017 10:59

Forskerne i prosjektet DiCTE ser på lærerstudenters kompetanse i møte med det teknologitette klasserommet.

Publisert 1. nov. 2017 16:42

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) er tildelt midler som kompetansepunkt for IT i forskning ved Universitetet i Oslo.

Publisert 26. okt. 2017 07:43

Under overskriften «Ungdommens læringsunivers» skal Norske tysklærerdager 2017 gi påfyll for lærere gjennom forelesninger og workshops.

Det er viktig at organisasjonen jobber tettere på skolen, og at unge får gode erfaringer med forskning tidlig, mener førsteamanuensis Marte Blikstad-Balas. Forskeren er avbildet på universitetet. Foto: Shane Colvin/ UV.
Publisert 20. okt. 2017 16:09

Som første skoleforsker og forsker fra Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV) tas førsteamanuensis Marte Blikstad-Balas opp til Akademiet for yngre forskere.

Publisert 27. sep. 2017 14:50

Er du interessert i inkludering og likeverd, og hva vi kan lære av skolene som jobber best med dette? Nå kan du søke stipend til masterprosjekt for å forske på disse skolene.

Studiestart skaper grunnlag for gode relasjoner. Her er studentene samlet. Foran f.h.: Karoline Oen, Vidar Skogvoll, Nora Uggerud, Oda Emilie Nilseng, Mona Øygarden Aasnes, Marie Eide Lien og Celine Eriksen. Bakre rekke f.v.: Peter Berg, Marius Mordal Bakke, Sondre Sandberg, Erlend Gurvin, Simon Gundegjerde og Espen Braastad. Foto: Vidar Skogvoll/ ILS.
Publisert 30. aug. 2017 14:52

Denne måneden starter 13 ferske studenter som lærere i Osloskolen. I sitt første arbeidsår gjennomfører de også praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

Helga Eng-bygget med mange studenter samlet i fint vær.
Publisert 17. aug. 2017 10:35

Denne uka ønskes godt over 500 nye lærerstudenter velkommen med faglige og sosiale aktiviteter ved Universitetet i Oslo.

Merethe Frøyland og Doris Jorde jublar over gode søkjartal. Biletet er teke under avslutninga for Jorde ved Naturfagsenteret i 2015. Foto: Yngve Vogt, Apollon/UiO.
Publisert 15. mai 2017 08:39

Vidareutdanningstilbodet «Naturfagdidaktikk for lærarutdannarar» er det fyrste i sitt slag i Noreg. 34 søkjarar på fyrste forsøk reknar instituttet som ein suksess.

Både kvaliteten på tilbakemeldingene og studiet generelt får høy poengsum hos studentene. Illustrasjonsfoto: colourbox.
Publisert 16. feb. 2017 15:14

Studentene ved masterprogrammet i utdanningsledelse er fornøyd med studieprogrammet sitt, viser Studiebarometeret. Spesielt gir studentene høy skår for tilbakemeldingene de får i løpet av studiet.

Instituttleder Rita Hvistendahl (bildet) mener instituttets vekst vil være med på å heve kvaliteten på studieprogrammene innen lærerutdanning og utdanningsledelse ytterligere. Foto: S.R. Nielsen/ ILS.
Publisert 25. jan. 2017 14:41

– Med et like høyt antall tilsettinger som i toppåret 2015 bidrar også 2016 til en historisk styrking av virksomheten ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, sier instituttleder Rita Hvistendahl.