Acta Didactica 10 år

4. oktober feirer vi 10 års jubileum med seminar og jubileumsnummer.

Om Acta Didactica

Tidsskriftet Acta Didactica (ADNO) fyller 10 år i 2017, og dette markerer vi med jubileumsnummer og tilhørende lanseringsseminar. I løpet av disse ti årene har ADNO etablert seg som et sentralt tidsskrift for fagdidaktisk og skolerelatert forskning i Norden. Det vil bli både tilbakeblikk og framoverblikk, lett servering og spennende gjester.

Velkommen!

Program for dagen

(oppdateres forløpende)

12.00 Åpning og lansering
Gro Bjørnerud Mo, prorektor, UiO

ADNO 2007-2017
Tidligere redaktører for ADNO: Professor Rita Hvistendahl (instituttleder ILS), professor Jon Magne Vestøl og professor Glenn Ole Hellekjær

Presentasjon av jubileumsutgaven
Redaktørene Ingerid Straume og Eva Thue Vold

12.45 Pause

13.00 Faglige smakebiter fra jubileumsnummeret

• Den gemensamma europeiska referensramen för språk: Lärande, undervisning och bedömning – Ett nordiskt perspektiv.
    Professor Gudrun Ericksson, Gøteborgs universitet & professor Heini-Marja Pakula, Åbo universitet.
  • Demokrati og medborgarskap som tverrfagleg ansvar.
    Professor Kjetil Børhaug, Universitetet i Bergen.
  • Langtidseffekter av skoleprestasjon og lærerutdanning på grunnskolelæreres kompetanseutvikling.
    Professor Sigrid Blömeke, Universitetet Oslo.