Forskning til folket - Forskningstorget 2012

Helgen 21.- 22. september ble Universitetsplassen omvandlet til en markedsplass for spenstig forskningsformidling.

Lange tradisjoner

UV- fakultetet har lange tradisjoner for å delta på forsknikngstorget. Like sikkert som at bladene gulnes om høsten, vet vi at det sitter UV- forskere og finpusser tekst og tale for å stille vel forberedt i møtet med "folket".

Hva vet vi om universiteter og høyskoler?

I år var det PFI ved forskergruppa HEIK (Higher Education; Institutional Dynamics and Knowledge Cultures) som forsvarte UV- fargene.

Fredag er skoleklassenes dag på Forskningstorget. Her fra årets UV- stand. Foto: Shane Colvin

På årets stand var det lagt opp til en blanding av harde fakta og små kuriositeter fra universitetsverdenen.

Universitetene er blant de eldste institusjonene og kanskje mer sentrale enn noen gang. Men hva vet vi egentlig om dem? Hvor i verden er de beste universitetene, og hvordan det står til i Norge? Hvordan velger man studiested og hva bør man studere? Lønner det seg å ta høyere utdanning og hvordan har universitetene bidratt til samfunnsutviklingen?

Quiz med fine premier

Professor Peter Maassen sammen med Hamsli, en av quizvinnerne. Foto: Antigoni Papadimitriou

I tillegg var det quiz med fine premier, der over to hundre og femti deltok. Hvor gammel er verdens yngste professor og hvor gammel var hun da hun ble det? Dette var bare ett av spørsmålene. Quizdeltakerne var med i trekningen av fire stk. høretelefoner fra SONY.

Credits

Mari Elken ledet arbeidet med årets stand. Faglige og administrative innspill fikk hun fra HEIK og PFI. Shane Colvin ved UV- fakultetet ordnet det grafiske og kunstneriske mens Jens Berteussen, samme sted, garanterte en teknisk trygg gjennomføring av arrangementet.

Stor takk til alle besøkende!

Av Ulf Grefsgård
Publisert 25. sep. 2012 10:45 - Sist endret 4. okt. 2012 12:12