Aktuelle saker

Publisert 5. feb. 2018 16:01

Søknadsweb er åpent for masterstudier ved UiO. Frist er 15. april.

Publisert 19. jan. 2018 10:19

Har du eit nyttårsforsett om å lese jamt og trutt, for å unngå skippertak rett før eksamen? Her er oppskrifta på ein god leseplan.

Publisert 9. jan. 2018 15:47

Terje Ulv Throndsens masteroppgave «Kjønnsforskjeller i matematikk. En kvantitativ undersøkelse av lavtpresterende førsteklassinger» er nominert til pris for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv ved UiO 2017.

Publisert 13. des. 2017 08:51

Vi har spurt tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Iris Nordmo Kvammen , som først tok en bachelorgrad i her og fullførte master med fordypning i spesifikke lærevansker i 2017.

Publisert 6. des. 2017 08:58

I dag presenterer vi Astrid Flakk, som først tok en bachelorgrad her og så master med fordypning i audiopedagogikk i 2009.

Publisert 29. nov. 2017 12:38

Vi har spurt tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Hedda Greni, som var ferdig med bachelor i spesialpedagogikk våren 2017.

Publisert 27. nov. 2017 09:30

En evnetest kan si noe om elevens kognitive evner. Men kan den si noe om elevens læringspotensiale og hverdagsfungering? Temaet bli diskutert på ISPs seminar om evnetesting og utviklingshemming.

Publisert 22. nov. 2017 12:03

Vi har spurt fire tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Lene Marie Bunes Vestvoll, som først tok en bachelorgrad her, og så tok fordypning i utviklingshemming. Hun var ferdig med mastergraden i 2016.

Publisert 17. nov. 2017 08:29

Institutt for spesialpedagogikk arrangerte et åpent seminar om dysleksi i anledning besøk av Professor Zoccolotti fra Institutt for Psykologi på Universitet i Sapienza, Roma. Hans seminar handlet om hva som er vanskelig for barn med dysleksi og han problematiserte spesifikke vansker versus generelle.

Publisert 15. nov. 2017 13:18

I dag presenterer vi Katarina Bakken, som var ferdig med bachelorgraden i spesialpedagogikk våren 2017.

Publisert 8. nov. 2017 12:05

Først ut er Kristin Krohn Ankrah, som først tok en bachelorgrad her, og så tok fordypning i psykososiale vansker. Hun var ferdig med masteren i 2012.

Publisert 3. nov. 2017 16:42

Lærere og skoleledere fikk faglig påfyll og inspirasjon av blant annet Anmarkrud, Kirmess og Garrels på årets Faglig-pedagogiske dag

Publisert 4. okt. 2017 08:32

På Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo, pågår det akkurat nå et internasjonalt forskningsprosjekt, hvor vi undersøker barns hørsel- og talespråkmiljø, og hvordan det påvirker tidlig språklig og psykososial utvikling.

Publisert 25. sep. 2017 15:16

Kari-Anne Bottegaard Næss ved Instituttt for spesialpedagogikk, UiO leder verdens største forskningsprosjekt som ser på effekten av tiltak for å bedre språkutvikling hos barn med Downs over tid.

Publisert 22. sep. 2017 15:27

Den internasjonale språkvanskedagen retter fokus mot kunnskap om hva det betyr å ha språkvansker og at det er hjelp å få.

– Vet du hva språkvansker er?