Publisert 17. nov. 2017 08:29

Institutt for spesialpedagogikk arrangerte et åpent seminar om dysleksi i anledning besøk av Professor Zoccolotti fra Institutt for Psykologi på Universitet i Sapienza, Roma. Hans seminar handlet om hva som er vanskelig for barn med dysleksi og han problematiserte spesifikke vansker versus generelle.

Publisert 15. nov. 2017 13:18

Vi har spurt fire tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Katarina Bakken, som var ferdig med bachelorgraden i spesialpedagogikk våren 2017.

Publisert 8. nov. 2017 12:05

Først ut er Kristin Krohn Ankrah, som først tok en bachelorgrad her, og så tok fordypning i psykososiale vansker. Hun var ferdig med masteren i 2012.

Publisert 3. nov. 2017 16:42

Lærere og skoleledere fikk faglig påfyll og inspirasjon av blant annet Anmarkrud, Kirmess og Garrels på årets Faglig-pedagogiske dag

Publisert 4. okt. 2017 08:32

På Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo, pågår det akkurat nå et internasjonalt forskningsprosjekt, hvor vi undersøker barns hørsel- og talespråkmiljø, og hvordan det påvirker tidlig språklig og psykososial utvikling.

Publisert 25. sep. 2017 15:16

Kari-Anne Bottegaard Næss ved Instituttt for spesialpedagogikk, UiO leder verdens største forskningsprosjekt som ser på effekten av tiltak for å bedre språkutvikling hos barn med Downs over tid.

Publisert 22. sep. 2017 15:27

Den internasjonale språkvanskedagen retter fokus mot kunnskap om hva det betyr å ha språkvansker og at det er hjelp å få.

– Vet du hva språkvansker er?

Publisert 21. sep. 2017 14:18

Anders Nordahl-Hansen som forskar på autisme ved Institutt for spesialpedagogikk, har sett på korleis filmskaparar framstiller sentrale karakterar med autismetrekk.

Publisert 19. sep. 2017 09:12

Forskning rapporterer om effektive tiltak for språk og kommunikasjonsutvikling hos barn med Downs syndrom.

Publisert 22. aug. 2017 16:32

Grunnleggerne av Pøbelprosjektet, Eddi Eidsvåg og Arne Husjord, tildeles Jonas-prisen for sitt arbeid med å skape et romsligere og mer tolerant samfunn. Prisen deles ut av Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo.

Publisert 26. juni 2017 14:42

Brinchmann tildeles H.M. Kongens gullmedalje for 2017 under UiOs årsfest 1. september.

Publisert 7. juni 2017 15:12

–  Selv om svaret på spørsmålet om vi kan leve uten kategorier er nei, simpelthen fordi kunnskap må systematiseres for å forstås, må vi aldri slutte å spørre - "hva gir medisinske merkelapper oss og hva tar de i fra oss ?", sa professor Dan Goodley fra Sheffield University, som gjesteforeleste på Institutt for spesialpedagogikk.

Publisert 1. juni 2017 08:53

Markeringsseminaret for Anne-Lise Rygvold viste bredden og kompleksiteten i det logopediske fagfeltet. Fellesnevneren ble desto tydeligere: tidlig innsats nytter.

Publisert 10. mai 2017 10:06

Vår streven mot perfeksjonisme allerede fra spebarnstiden er farlig, mener Professor Jan Grue, Institutt for spesialpedagogikk.

Publisert 20. apr. 2017 11:20

Det har aldri vært flere søkere til masterprogrammet i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, enn i år.

Publisert 6. mars 2017 15:11

– Departementet bør nå sørge for at det stilles krav om at spesialundervisning må gis av en spesialpedagog.

Publisert 6. mars 2017 06:49

En logopeds oppgave er så mye mer enn å rette på «R-er» og «S-er», sier førsteamanuensis Melanie Kirmess, som utdanner fremtidens logopeder på Institutt for spesialpedagogikk, UiO.