Aktuelle saker

Publisert 19. juni 2018 11:31

– For meg er spesialpedagogisk forskning primært relatert til å kartlegge barn og voksnes livs- og læringsbetingelser, og å utvikle tiltak for å bedre disse livs- og læringsbetingelsene, sier førsteamanuensis Steinar Theie.

Litterære tekster hjelper leseren med å gå dypere i tekstens budskap, i følge redaktørene for temanummeret (illustrasjonsfoto av elever som leser med lærer: colourbox).
Publisert 18. juni 2018 13:44

Hvilke metoder bruker elever og studenter for å lese, forstå og reflektere over tekster på engelsk?  Og hvilken rolle spiller litteraturen for leseglede, dybdelæring og kritisk tenkning? Det nye temanummeret av Acta Didactica handler om å lese på engelsk som andrespråk.

Postdoktor Jelena Radisic ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (foto: privat).
Publisert 13. juni 2018 10:05

Selv om hun jobber med prøver i stor skala, er Jelena Radisic opptatt av nytten for den enkelte skole, lærer og elev.

Publisert 11. juni 2018 12:26

Førsteamanuensis Vasiliki Diamantis hovedmotivasjon som forsker er å dele kunnskap med pedagoger og klinikere, samt å formidle effektive forebyggingsverktøy som kan hjelpe barna med lese- og skrivevansker.

Publisert 5. juni 2018 11:09

– Jeg er bekymret for alle elevene som ikke får den opplæringen de skal ha, sier professor Monica Melby-Lervåg.

Publisert 1. juni 2018 17:18

Storsatsingen UiO:Norden har som mål å frembringe kunnskap om de nordiske landenes historiske forutsetninger, utfordringer, paradokser og framtidsmuligheter. I de kommende åra er det blant annet "den nordiske barndommen" som skal settes under lupen.

Publisert 30. mai 2018 17:18

Universitetet i Oslo søker skoler som ønsker å inngå i et forpliktende, gjensidig partnerskap. Målet er å utvikle kvalitet i skole og høyere utdanning for å styrke elevers læring. Søk innen 15. juni.

Portrettfoto
Publisert 24. mai 2018 10:19

Professor Sten Ludvigsen, dekan ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, utnevnes til æresdoktor for 2018 for sin betydelige innsats for Utbildningsvetenskapliga fakulteten ved universitetet i Gøteborg.

Elever foran PC-er i et klasserom. Foto
Publisert 22. mai 2018 15:43

UiO har siden nyttår avdekket behovet for kompetanseheving i skolene i og rundt Oslo. Det skaper grunnlag for flere forsknings- og utviklingsprosjekter på Universitetet i Oslo.

Publisert 11. mai 2018 09:21

Ved Universitetet i Oslo (UIO) og Sunnaas Sykehus HF pågår det nå et forskningsprosjekt om gruppebehandling av kognitive vansker etter en ervervet hjerneskade. Fokuset er på sosiale kommunikasjonsferdigheter.

Interessen har vært stor for denne ukas konferanse om flerspråklighet. Her fra posterutstilling om deltakernes ulike fagområder. Foto: Haley De Korne
Publisert 8. mai 2018 11:13

Mange lærere er usikre på hvordan de kan jobbe med og bruke elevenes språklige mangfold. Denne uka samles forskere og ansatte innen utdanning fra 14 forskjellige land for å diskutere temaet.

Publisert 4. mai 2018 08:56

Berkeley ligger i solfylte California bare en 20 minutters busstur unna San Francisco. Institutt for spesialpedagogikk er så heldige å ha en utvekslingsavtale med  University of California, Berkeley. Ida er på utveksling våren 2018.

Også ved høstens studiestart blir det et stort innrykk av lærerstudenter på Blindern. Her fra fjorårets semesterstartuke. Studenter samlet utenfor Helga Engs hus. Foto: Christian E. Narvesen/ILS
Publisert 21. apr. 2018 17:14

Årets søkertall til Praktisk-pedagogisk (PPU) utdanning ved Universitetet i Oslo er høyere enn noensinne

Publisert 20. apr. 2018 14:41

Stadig flere ønsker å studere pedagogiske fag ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. apr. 2018 13:08

Det er mye studentene skal lære.  De skal blant annet være gode til å skrive oppgaver, gjøre det bra på eksamen og fullføre studieløpet.

Publisert 9. apr. 2018 19:49

– Å tilegne seg språk er kanskje den største intellektuelle bragden vi alle er nødt til å utføre de første årene i livet, sier professor Janne von Koss Torkildsen. Hun mottok nylig Curt von Eulers ærespris for 2018, for sin fremragende forskning på kognitive og nevrobiologiske aspekter ved lese- og språkutvikling.

Liten grønn plante som vokser opp av en haug mynter. Foto
Publisert 23. mars 2018 13:00

To nye forskertalentprosjekter og tre forskerprosjekter ved UV er tildelt ferske FINNUT-midler! Gratulerer!

Publisert 21. mars 2018 16:26

Det er rådet fra Kompetanse Norge, som er en av flere potensielle arbeidsgivere for kandidater med master i måling og evaluering. Vi har tatt en prat med lederen av analyseseksjonen, Magnus Fodstad Larsen.

Publisert 21. mars 2018 15:44

Dette kommer frem i en ny rapport fra Forskningsrådet som konkluderer med at forskningsmiljøet og forskningsgruppene på Det utdanningsvitenskapelige fakultet er sterkest i landet. Sammenlignet med de andre universitetene og høgskolene i Norge presterer UVs forskningsgrupper klart best samlet sett.

Publisert 14. mars 2018 11:09

Shelley Stromholt er opptatt av unges læring i naturfag, både i og utenfor klasserommet.

Publisert 7. mars 2018 08:00

NERA-kongressen arrangeres i år for 46. gang. I tre dager, 8.-10. mars, er UV-fakultetet vertskap for mer enn 600 nordiske konferansedeltagere som skal vandre mellom Helga Engs hus og Georg Sverdrups hus for å få med seg de mange innleggene.

Publisert 26. feb. 2018 15:21

– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.

Publisert 8. feb. 2018 15:45

EU-prosjektet OCCAM der Centre for Educational Measurement deltar, har nå 15 ledige stipendiatstillinger.

Publisert 5. feb. 2018 16:01

Søknadsweb er åpent for masterstudier ved UiO. Frist er 15. april.

Publisert 2. feb. 2018 13:17

Er du interessert i måling og evaluering? Nå kan du søke opptak til masterprogrammet i Assessment and Evaluation.