Aktuelle saker

Publisert 26. juni 2017 14:42

Brinchmann tildeles H.M. Kongens gullmedalje for 2017 under UiOs årsfest 1. september.

Publisert 13. juni 2017 15:39

Malene C. W. Fjeller har fått seg jobb i Finansdepartementet som HR-rådgiver. – Studiet og praksisoppholdet hadde nok større betydning for min vei videre enn jeg hadde trodd, sier Fjeller. Nå tar 29-åringen selv i mot nye praksisstudenter fra Universitetet i Oslo.

Publisert 7. juni 2017 15:12

–  Selv om svaret på spørsmålet om vi kan leve uten kategorier er nei, simpelthen fordi kunnskap må systematiseres for å forstås, må vi aldri slutte å spørre - "hva gir medisinske merkelapper oss og hva tar de i fra oss ?", sa professor Dan Goodley fra Sheffield University, som gjesteforeleste på Institutt for spesialpedagogikk.

Publisert 1. juni 2017 08:53

Markeringsseminaret for Anne-Lise Rygvold viste bredden og kompleksiteten i det logopediske fagfeltet. Fellesnevneren ble desto tydeligere: tidlig innsats nytter.

Merethe Frøyland og Doris Jorde jublar over gode søkjartal. Biletet er teke under avslutninga for Jorde ved Naturfagsenteret i 2015. Foto: Yngve Vogt, Apollon/UiO.
Publisert 15. mai 2017 08:39

Vidareutdanningstilbodet «Naturfagdidaktikk for lærarutdannarar» er det fyrste i sitt slag i Noreg. 34 søkjarar på fyrste forsøk reknar instituttet som ein suksess.

Publisert 10. mai 2017 10:06

Vår streven mot perfeksjonisme allerede fra spebarnstiden er farlig, mener Professor Jan Grue, Institutt for spesialpedagogikk.

Publisert 25. apr. 2017 15:51

Et svensk offentlig utvalg presenterte nylig sine anbefalinger til en omfattende skolereform. 2. mai kommer utvalgslederen til Blindern.

Studenter snakker over bordet
Publisert 21. apr. 2017 13:16

Antall personer som søker studier ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo har økt med 17 % sammenlignet med i 2016.

Publisert 20. apr. 2017 11:20

Det har aldri vært flere søkere til masterprogrammet i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, enn i år.

Publisert 18. apr. 2017 17:31

Praksisperioder er for mange en kjærkommen del av studiet. Man blir noen arbeidslivserfaringer rikere, og så får man satt den teoretiske verdenen litt mer i system.

Publisert 3. apr. 2017 16:12

Professor Fengshu Liu ved Institutt for pedagogikk er tildelt The George Bereday Annual Best Article Award 2016 for artikkelen The Rise of the “Priceless” Child in China.

Publisert 8. mars 2017 15:56

Institutt for pedagogikk har oppgradert bachelorgraden sin. Resultatet er en ny og mer studentvennlig grad.

Publisert 6. mars 2017 15:11

– Departementet bør nå sørge for at det stilles krav om at spesialundervisning må gis av en spesialpedagog.

Publisert 6. mars 2017 06:49

En logopeds oppgave er så mye mer enn å rette på «R-er» og «S-er», sier førsteamanuensis Melanie Kirmess, som utdanner fremtidens logopeder på Institutt for spesialpedagogikk, UiO.

Publisert 1. mars 2017 17:02

Bachelorstudentene i pedagogikk ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet rapporterer at de bruker mer tid på studiene enn tidligere.

Publisert 24. feb. 2017 16:20

Som ledd i forskningssenterets fokus på å bygge nasjonal kompetanse innen pedagogiske målinger, har CEMO nå laget noen artikkelsammendrag på norsk.

Både kvaliteten på tilbakemeldingene og studiet generelt får høy poengsum hos studentene. Illustrasjonsfoto: colourbox.
Publisert 16. feb. 2017 15:14

Studentene ved masterprogrammet i utdanningsledelse er fornøyd med studieprogrammet sitt, viser Studiebarometeret. Spesielt gir studentene høy skår for tilbakemeldingene de får i løpet av studiet.

Publisert 3. feb. 2017 13:08

Sammen med metodeeksperter fra Tyskland, Finland og Norge var store deler av Centre for Educational Measurement nylig på seminar langt til havs. Seminaret skulle bidra til videre samarbeid innen metode og analyse.

Publisert 1. feb. 2017 08:19

Vitenskapelig ansatte og studenter ved UiO kan søke UiO:Livsvitenskap om midler til delfinansiering av åpne arrangementer som er i tråd med satsingens strategi.

Publisert 26. jan. 2017 12:47

Norges forskningsråd har nå lyst ut nye midler på programmet Offentlig sektor PhD. Institutt for pedagogikk er interessert i å komme i kontakt med offentlige virksomheter som har ansatte som vurderer å ta en doktorgrad innen våre forskningsområder.

Instituttleder Rita Hvistendahl (bildet) mener instituttets vekst vil være med på å heve kvaliteten på studieprogrammene innen lærerutdanning og utdanningsledelse ytterligere. Foto: S.R. Nielsen/ ILS.
Publisert 25. jan. 2017 14:41

– Med et like høyt antall tilsettinger som i toppåret 2015 bidrar også 2016 til en historisk styrking av virksomheten ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, sier instituttleder Rita Hvistendahl.

Bilde av student med skolesekk
Publisert 20. jan. 2017 11:54

CEMO planlegger et splitter nytt masterprogram med oppstart i 2018, dersom senteret får finansiering til det. Programmet skal utdanne eksperter for et arbeidsmarked med behov for kunnskap om vurdering og evaluering.

Publisert 19. jan. 2017 15:23

Med Erasmus+  kan både studenter og ansatte dra ut i Europa for å bygge nettverk og  lære mer om faget sitt – og seg selv.

Publisert 9. jan. 2017 14:02

I konkurranse med mange andre sterke søkere fikk Johan Braeken fra CEMO nylig midler til å gjennomføre et prosjekt som tar utgangspunkt i å måle og modellere ulike utviklingsmønstre.

Publisert 5. jan. 2017 15:00

Dekan Sten Ludvigsen, forskningsdekan Helge Strømsø og studiedekan Jon Magne Vestøl er klar til å starte sin dekanperiode ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.