Aktuelle saker

Også ved høstens studiestart blir det et stort innrykk av lærerstudenter på Blindern. Her fra fjorårets semesterstartuke. Studenter samlet utenfor Helga Engs hus. Foto: Christian E. Narvesen/ILS
Publisert 21. apr. 2018 17:14

Årets søkertall til Praktisk-pedagogisk (PPU) utdanning ved Universitetet i Oslo er høyere enn noensinne

Publisert 20. apr. 2018 14:41

Stadig flere ønsker å studere pedagogiske fag ved Universitetet i Oslo.

Publisert 19. apr. 2018 13:08

Det er mye studentene skal lære.  De skal blant annet være gode til å skrive oppgaver, gjøre det bra på eksamen og fullføre studieløpet.

Publisert 9. apr. 2018 19:49

– Å tilegne seg språk er kanskje den største intellektuelle bragden vi alle er nødt til å utføre de første årene i livet, sier professor Janne von Koss Torkildsen. Hun mottok nylig Curt von Eulers ærespris for 2018, for sin fremragende forskning på kognitive og nevrobiologiske aspekter ved lese- og språkutvikling.

Liten grønn plante som vokser opp av en haug mynter. Foto
Publisert 23. mars 2018 13:00

To nye forskertalentprosjekter og tre forskerprosjekter ved UV er tildelt ferske FINNUT-midler! Gratulerer!

Publisert 21. mars 2018 16:26

Det er rådet fra Kompetanse Norge, som er en av flere potensielle arbeidsgivere for kandidater med master i måling og evaluering. Vi har tatt en prat med lederen av analyseseksjonen, Magnus Fodstad Larsen.

Publisert 21. mars 2018 15:44

Dette kommer frem i en ny rapport fra Forskningsrådet som konkluderer med at forskningsmiljøet og forskningsgruppene på Det utdanningsvitenskapelige fakultet er sterkest i landet. Sammenlignet med de andre universitetene og høgskolene i Norge presterer UVs forskningsgrupper klart best samlet sett.

Publisert 14. mars 2018 11:09

Shelley Stromholt er opptatt av unges læring i naturfag, både i og utenfor klasserommet.

Publisert 7. mars 2018 08:00

NERA-kongressen arrangeres i år for 46. gang. I tre dager, 8.-10. mars, er UV-fakultetet vertskap for mer enn 600 nordiske konferansedeltagere som skal vandre mellom Helga Engs hus og Georg Sverdrups hus for å få med seg de mange innleggene.

Publisert 26. feb. 2018 15:21

– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.

Publisert 8. feb. 2018 15:45

EU-prosjektet OCCAM der Centre for Educational Measurement deltar, har nå 15 ledige stipendiatstillinger.

Publisert 5. feb. 2018 16:01

Søknadsweb er åpent for masterstudier ved UiO. Frist er 15. april.

Publisert 2. feb. 2018 13:17

Er du interessert i måling og evaluering? Nå kan du søke opptak til masterprogrammet i Assessment and Evaluation.

Publisert 29. jan. 2018 12:59

En ny NIFU rapport undersøker erfaringene med ulike studentsentrerte tilnærminger i høyere utdanning. Rapporten er skrevet i samarbeid med forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO.

Publisert 22. jan. 2018 16:42

Tone Kvernbekk satte studentutveksling inn i en lang historisk tradisjon. Hjemvendte studenter fortalte om opplevelser for livet. En koselig ettermiddag i Helga Eng kjelleren med pizza, forfriskninger, foredrag og summestasjoner, satte mange UV-studenter på utvekslingssporet.

Publisert 19. jan. 2018 10:19

Har du eit nyttårsforsett om å lese jamt og trutt, for å unngå skippertak rett før eksamen? Her er oppskrifta på ein god leseplan.

Publisert 9. jan. 2018 15:47

Terje Ulv Throndsens masteroppgave «Kjønnsforskjeller i matematikk. En kvantitativ undersøkelse av lavtpresterende førsteklassinger» er nominert til pris for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv ved UiO 2017.

Portretter av de fem delkaterne.
Publisert 21. des. 2017 09:53

Fem forskere fra to institutter kom gjennom opptaksnåløyet på Det utdanningsvitenskapelige fakultets nye karriereløpsprogram.

Publisert 19. des. 2017 16:00

Marte Blikstad-Balas ble tildelt prisen for fremragende formidling, mens Joshua Lawrence mottok undervisningsprisen for 2017

Publisert 13. des. 2017 08:51

Vi har spurt tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Iris Nordmo Kvammen , som først tok en bachelorgrad i her og fullførte master med fordypning i spesifikke lærevansker i 2017.

Publisert 11. des. 2017 10:45

– Det er fantastisk å ha en jobb hvor utgangspunktet er å stille spørsmål om ting man lurer på, mener Hege Hermansen. Og spørsmålene er utvilsomt viktige når forskningsfeltet angår fremtiden for barn og unge i hele landet vårt. Hvordan utvikles utdanningen av norske lærere?

Portett av Gilje Og Jacobsen. Foto
Publisert 8. des. 2017 14:15

Skole-Norge satser på desentralisert kompetanseutvikling i samarbeid med universitets- og høgskolesektoren (UH-sektoren). Det skaper nye muligheter for en rekke fagmiljøer ved UiO.

Publisert 6. des. 2017 08:58

I dag presenterer vi Astrid Flakk, som først tok en bachelorgrad her og så master med fordypning i audiopedagogikk i 2009.

Publisert 29. nov. 2017 12:38

Vi har spurt tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Hedda Greni, som var ferdig med bachelor i spesialpedagogikk våren 2017.

Publisert 27. nov. 2017 09:30

En evnetest kan si noe om elevens kognitive evner. Men kan den si noe om elevens læringspotensiale og hverdagsfungering? Temaet bli diskutert på ISPs seminar om evnetesting og utviklingshemming.