Aktuelle saker

Publisert 22. nov. 2017 12:03

Vi har spurt fire tidligere studenter om hva som fikk de til å studere spesialpedagogikk, hva de jobber med nå, og om de har tips til våre studenter.

I dag presenterer vi Lene Marie Bunes Vestvoll, som først tok en bachelorgrad her, og så tok fordypning i utviklingshemming. Hun var ferdig med mastergraden i 2016.

Publisert 17. nov. 2017 08:29

Institutt for spesialpedagogikk arrangerte et åpent seminar om dysleksi i anledning besøk av Professor Zoccolotti fra Institutt for Psykologi på Universitet i Sapienza, Roma. Hans seminar handlet om hva som er vanskelig for barn med dysleksi og han problematiserte spesifikke vansker versus generelle.

Publisert 15. nov. 2017 13:18

I dag presenterer vi Katarina Bakken, som var ferdig med bachelorgraden i spesialpedagogikk våren 2017.

Publisert 9. nov. 2017 14:18

PIA-dagen er dagen da tidligere IPED-studenter kommer tilbake til "sine egne" for å snakke om hvilke muligheter pedagoger har i arbeidslivet, og for å dele erfaringer og tips til jobbsøkeprosessen. Fagutvalget kan melde om nok et vellykket arrangement.

Publisert 8. nov. 2017 12:05

Først ut er Kristin Krohn Ankrah, som først tok en bachelorgrad her, og så tok fordypning i psykososiale vansker. Hun var ferdig med masteren i 2012.

Gjennom flere datainnsamlinger skal forskerne blant annet følge med på utvikling av profesjonsfaglig digital kompetanse hos studentene på Lektorprogrammet. Bildet viser en gruppediskusjon med digitale verktøy. Illustrasjonsfoto: colourbox.
Publisert 8. nov. 2017 10:59

Forskerne i prosjektet DiCTE ser på lærerstudenters kompetanse i møte med det teknologitette klasserommet.

Publisert 3. nov. 2017 16:42

Lærere og skoleledere fikk faglig påfyll og inspirasjon av blant annet Anmarkrud, Kirmess og Garrels på årets Faglig-pedagogiske dag

Publisert 1. nov. 2017 16:42

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) er tildelt midler som kompetansepunkt for IT i forskning ved Universitetet i Oslo.

Publisert 1. nov. 2017 11:08

Onsdag 1.november begynte fire nye stipendiater hos Centre for Educational Measurement (CEMO). Dermed økte antallet med 100 %.

Publisert 26. okt. 2017 07:43

Under overskriften «Ungdommens læringsunivers» skal Norske tysklærerdager 2017 gi påfyll for lærere gjennom forelesninger og workshops.

Det er viktig at organisasjonen jobber tettere på skolen, og at unge får gode erfaringer med forskning tidlig, mener førsteamanuensis Marte Blikstad-Balas. Forskeren er avbildet på universitetet. Foto: Shane Colvin/ UV.
Publisert 20. okt. 2017 16:09

Som første skoleforsker og forsker fra Det utdanningsvitenskapelige fakultet (UV) tas førsteamanuensis Marte Blikstad-Balas opp til Akademiet for yngre forskere.

Publisert 20. okt. 2017 11:02

Det var med sorg vi mottok meldingen om at vår venn og tidligere kollega Lise Vislie gikk bort 8. oktober, 84 år gammel.

Publisert 9. okt. 2017 14:26

Tirsdag den 10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse over hele verden. UV-fakultetet er intet unntak, da psykisk helse er et fremtredende tema for alle studieretningene på huset, og ikke minst for alle på et menneskelig nivå.

Publisert 4. okt. 2017 08:32

På Institutt for spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo, pågår det akkurat nå et internasjonalt forskningsprosjekt, hvor vi undersøker barns hørsel- og talespråkmiljø, og hvordan det påvirker tidlig språklig og psykososial utvikling.

Publisert 2. okt. 2017 15:45

Studenter i Master of Philosophy in Higher Education har vært i Brüssel. Et av målene var å besøke "The Guild".

Publisert 27. sep. 2017 14:50

Er du interessert i inkludering og likeverd, og hva vi kan lære av skolene som jobber best med dette? Nå kan du søke stipend til masterprosjekt for å forske på disse skolene.

Publisert 25. sep. 2017 15:16

Kari-Anne Bottegaard Næss ved Instituttt for spesialpedagogikk, UiO leder verdens største forskningsprosjekt som ser på effekten av tiltak for å bedre språkutvikling hos barn med Downs over tid.

Publisert 22. sep. 2017 15:27

Den internasjonale språkvanskedagen retter fokus mot kunnskap om hva det betyr å ha språkvansker og at det er hjelp å få.

– Vet du hva språkvansker er?

Publisert 22. sep. 2017 13:23

Suksess på Forskningstorget for UVs tematelt som ble en av de mest besøkte denne fredagen. Elevene lot seg engasjere og begeistere over den interaktive standen.

Publisert 21. sep. 2017 14:18

Anders Nordahl-Hansen som forskar på autisme ved Institutt for spesialpedagogikk, har sett på korleis filmskaparar framstiller sentrale karakterar med autismetrekk.

Publisert 19. sep. 2017 09:12

Forskning rapporterer om effektive tiltak for språk og kommunikasjonsutvikling hos barn med Downs syndrom.

Publisert 14. sep. 2017 11:26

Professor Arne Lervåg er utnevnt som medlem i utvalget som skal se på kjønnsforskjeller i skolen.

Bilde av EU-flagget med teksten Horizon 2020 inni
Publisert 14. sep. 2017 09:14

EUs rammeprogram Horisont 2020 ga nylig midler til en europeisk doktorgradsskole som skal utvikle bedre metoder for analyse av data fra de store skoleundersøkelsene. CEMO er med som en av 12 partnere.

Publisert 31. aug. 2017 14:30

Jan-Eric Gustafsson mottar den høytidelige tittelen æresdoktor ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet for 2017.

I forelesningen sin snakket han om skolegang og kognitive ferdigheter.

Studiestart skaper grunnlag for gode relasjoner. Her er studentene samlet. Foran f.h.: Karoline Oen, Vidar Skogvoll, Nora Uggerud, Oda Emilie Nilseng, Mona Øygarden Aasnes, Marie Eide Lien og Celine Eriksen. Bakre rekke f.v.: Peter Berg, Marius Mordal Bakke, Sondre Sandberg, Erlend Gurvin, Simon Gundegjerde og Espen Braastad. Foto: Vidar Skogvoll/ ILS.
Publisert 30. aug. 2017 14:52

Denne måneden starter 13 ferske studenter som lærere i Osloskolen. I sitt første arbeidsår gjennomfører de også praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.