Velkommen til studiestart ved UV

Det utdanningsvitenskapelige fakultet håper alle nye studenter vil trives hos oss.

Lektorprogrammet deles inn i faddergrupper. Foto: Christian Narvesen/ Det utdanningsvitenskapelige fakultet, UiO.

Malin Jeppesen og Ceilja Ingber skal studere pedagogikk. Foto: Aina Rødal/ UiO

Vi har snakket med et lite knippe for å høre hvorfor de nye studentene valgte akkurat det studiet de har gjort!

Mer om studietilbudene ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Har forhåpninger til studielivet

Malin Jeppesen og Ceilja Ingber er fra Skjetten og skal begge studere pedagogikk ved Institutt for pedagogikk.

–  Jeg synes det er spennende, og tror studielivet her vil bli gøy, men kanskje litt vanskelig, sier Ceilja.

–  Ja.Jeg gleder meg og har valgt studiet fordi det åpner nok for ulike jobbmuligheter i fremtiden, sier Malin.

Vil jobbe med barn og unge

Emilie Miljan gleder seg til å studere spesialpedagogikk. Foto: Aina Rødal, UiO

På velkomstmøtet for spesialpedagogikk sitter Martin Engemoen (21), Emilie Miljan (18) og Eirik Karlsen (30) og snakker sammen. Praten sitter løst og det er mange spente studenter som er klar for første dag på Blindern.

–  Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde dette som tredjevalg, men jeg er glad for at jeg er her nå, Jeg har lyst til å jobbe med mennesker, spesielt barn og ungdom, sier Emilie.

Det samme forteller Martin og Eirik. De vil jobbe med mennesker.

–  Jeg vil lære mer om for eksempel hva mennesker med autisme kan bidra med, sier Martin.

–  Jeg har jobbet 10 år med barn og unge med ulike behov. Det var derfor naturlig for meg å nå ta utdanning innen spesialpedagogikk, sier Eirik.

Helga Fjellstad Holt starter i dag på Lektorprogrammet.

– Jeg har alltid hatt lyst til å bli lærer. Dessuten er jeg veldig interessert i historie og norsk, så dette tror jeg blir bra. Dessuten liker jeg Universitetet i Oslo veldig godt.

Martin Engemoen fra Hamar ønsker å jobbe med mennesker som er litt annerledes. Foto: Aina Rødal/ Universitetet i Oslo

- Bli med i fagutvalget

Fagutvalgene ved de ulike instituttene ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet er noen av de som vil vite seg frem for nye studenter.

–  Vi fungerer som studentenes tillitsvalgte på instituttet og representerer studentene i ulike råd og styrer. Vi jobber for å sikre tilbudet til studentene, både faglig og sosialt, sier Grethe i fagutvalget for spesialpedagogikk.

Fagutvalgene består av frivillige studenter som er engasjert i sin studiehverdag.

–  Det er kjempehyggelig og gøy og være med i fagutvalget. Jeg har møtt mange nye mennesker som jeg ikke ville møtt, om jeg ikke hadde vært med i fagutvalget, sier Grethe.

Jobber for studentenes rettigheter

Eirik Karlsen har jobbet i ti år med barn og unge. Foto: Aina Rødal, UiO

–  Vi jobber for at studenter på UV skal ha en god hverdag både faglig og sosialt. Vi er mellomleddet mellom pedagogikk-studentene og Institutt for pedagogikk. Har du tilbakemeldinger på det faglige tilbudet instituttet tilbyr, så er det oss du skal snakke med, sier Peer fra fagutvalget for Institutt for pedagogikk.

–  Vi er her for deg som studerer på Lektorprogrammet eller PPU. Vi arbeider for studentenes rettigheter og velferdsgoder, sier Kristine i Lektorprogrammets programutvalg.

Se video for å lære mer om studentforeningene ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet:

Får mange nye venner

Helga Fjellstad Holt starter på Lektorprogrammet ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Foto: Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Sara er medlem i studentutvalget (SU) ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Det er det øverste tillitsvalgte organet for studentene ved fakultetet. Hun forteller at de trenger mange nye medlemmer.

–  Det er engasjerende. Du får mange nye venner og lærer mye.

Velkomstmøter i semesterstart-uka

Mandag 15.august har det vært velkomstmøte for de som skal studere pedagogikk, spesialpedagogikk eller gå lektorprogrammet. På tirsdag er det velkomstmøte for nye PPU-studenter.

Semesterstartåpning for Institutt for spesialpedagogikk. Foto: Det utdanningsvitenskapelige fakultet, UiO
Semesterstartåpning for Institutt for pedagogikk. Foto: Det utdanningsvitenskapelige fakultet, UiO

Av Aina Rødal
Publisert 15. aug. 2016 14:26 - Sist endret 15. aug. 2016 18:30