Hva om skolen ikke fantes?

Suksess på Forskningstorget for UVs tematelt som ble en av de mest besøkte denne fredagen. Elevene lot seg engasjere og begeistere over den interaktive standen.

Nysgjerrige skoleelever godt forberedt til å delta på UVs forskningsstand. Foto: Shane Colvin

Hva om skolen ikke fantes var tema for årets UV-stand på Forskningstorget. Her var det visning av film hvor tema var å se for seg en fremtid uten skole, polaroid-kameraer som barna skulle bruke og hvor de selv skulle skrive sine tanker om tema. UVs stand var absolutt en av de mest populære, og det var lang kø utenfor teltet og ut på Karl Johansgate.

Spørsmålene dere stiller her i filmen er om skolen er viktig, og jeg kan fortelle at alle mine elever var enige i at, ja, skolen er veldig viktig, sier en av lærerne som besøkte UVs stand med klassen sin.

Shane Colvin, UVs designer og filmprodusent, hadde ideen til årets tema, og som sammen med prosjektgruppen hadde laget en forsknings-stand som vakte oppsikt. Flere lærere fortalte at de hadde blitt  inspirert av å lese om UVs tema i UiOs brosjyre, og hadde hatt dette som et skoleprosjekt i dagene før de kom på besøk på Forskningstorget.

Dette var helt fantastisk, sier stipendiat Kjetil Horn Hogstad i prosjektgruppen, så mange som stormet rett bort til vår stand som tydeligvis begeistret elevene. Gøy at vi kan skape interesse for forskning på denne måten, hvor barna engasjeres og gir klar respons på et dette var interessant og viktig.

En stor takk til hele prosjektgruppen som sammen med Shane gjorde dette til en suksess!

Prosjektgruppen bestod av: Torill Strand (iPed), Kjetil Horn Hogstad (iPed), Ole Andreas Kvamme (ILS), Solveig Bauge Løland (UV), Shane Colvin (UV), Ulf Grefsgård (iPed) og Jens Bertheussen (UV).

Av Inger Schedell Flattum
Publisert 22. sep. 2017 13:23 - Sist endret 7. des. 2017 09:30