Hva kan vi lære av storskala utdanningsanalyser?

Seminar i regi av forskergruppen LEA (Large-scale Educational Analysis) i anledning Det utdanningsvitenskapelige fakultets 20-årsjubileum.

Foto: Alex Tufte

Tema

I seminaret vil vi drøfte hva man kan lære fra de utdanningsanalysene forskergruppen arbeider med. Hva vet vi for eksempel om norsk skole etter 20 år med internasjonale undersøkelser? Hva kan følgestudier fortelle om norske elever og lærere?

Både norsk og engelsk vil bli brukt på seminaret.

Målgruppe

Lærere, skoleledere, skoleeiere, Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet, studenter og ansatte ved Universitetet i Oslo.

Vi ønsker at de som ønsker å delta melder seg på via nettskjema

Spørsmål?

Ta kontakt med Guri Nortvedt

Hva

Hvem

Åpning med forskergruppelederne:

Guri A. Nortvedt & Johan Braeken

20 år med internasjonale undersøkelser og nasjonale prøver – hva har vi lært

Rolf V. Olsen

Tove. S. Frønes

Kommentarer og spørsmål

Postersesjon med kaffe og te

• Lesegruppa ved Cecilie Weyergang: Nasjonale leseprøver som formattiv vurdering
  • Stephan Daus: Explaining difficulties of science content in large-scale assessments with opportunities to learn
  • Guri. A. Nortvedt & Anubha. Rohatgi: Hvordan arbeider lærere og skoleledere med nasjonale kartleggingsprøver i regning?
  • PISA-gruppa og TIMSS-gruppa: Hva måler egentlig PISA og TIMSS?
  • Muirne Paap, Sebastian Born & Johan Braeken: Investigating the incremental value of multidimensional over unidimensional computerized adaptive testing for average item banks in health measurement and educational testing.
  • Ragnhild Engdal Jensen: Lesing på papir og skjerm - en studie av mediets betydning for elevers resultater på leseprøver.
  • Nani Teig: The quality of students’ scientific arguments: Findings from PISA 2015.
  • Jelena Radisic, Guri A. Nortvedt & Ragnhild Kobro: Pencils vs. Computers in Mathematics - Is There a Difference in Student Achievement?
  • Arne Hole & Liv Sissel Grønmo: TIMSS Advanced
  • David Rutkowski & Leslie Rutkowski: Embracing Heterogeneity in International Surveys.
  • Inger Throndsen: TALIS 2018

• Melaku Tesfa Tesema: The role of educational opportunities in Ethiopia: Regional inequalities and Gender differences in academic achievement

I søkelyset: Undervisningskvalitet
Spotlight talks: Instructional quality