Hvor mange pappbegre bruker vi?

Har du tenkt på hvor mange pappbegre og plastlokk som brukes på serveringsstedene på UiO i løpet at et år? Det er mange…

 

 

Illustrasjon: Colourbox

Kopper og lokk i fleng

Per 28. mai 2012 har det blitt solgt 222 000 kopper kaffe i pappbeger på Studentkafeene. På årsbasis selger SiO omtrent 500 000 varme drikker i pappbegre. Noen tar med seg to kopper når de kjøper noe varmt å drikke, kanskje for å unngå å bli for varm på fingrene? Det brukes også pappbegrene i SiOs cateringvirksomhet så et grovt overslag er at det brukes 600 000 pappbegre i løpet av et år. Omtrent halvparten tar med seg lokk, så da blir det omtrent 300 000 plastlokk i løpet av året. På toppen av det hele kommer begrene i drikkeatomatene som utgjør rundt 50 000 i året. De fleste begre og lokk havner i søppeldunkene. Gjenvinningsgevinsten av alt dette ville vært stor.
 

Grønn gevinst og klingende mynt

Ved å velge flerbrukskopper kan du spare miljøet, men det kan også ha en positiv virkning på lommeboken din. Engangskopper koster 3 kr. Hvis du kjøper en varm drikk i pappbeger hver dag i løpet av en vanlig uke koster det deg 15 kr. ekstra i uken, 60 kr. ekstra i måneden, 360 kr. ekstra i semesteret, 720 kr. ekstra i året. Så kjøp en termokopp eller finn en kopp i kjøkkenskapet – her er det mye å spare både for miljøet og økonomien.

 

NB:  Tallene er totaltall for Studentkafeene virksomhet som inkluderer driften både ved UiO og høyskolene.

Publisert 1. aug. 2012 10:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere