Fasiliteter og utstyr

Opptakstudio

UniMedia har et stort (120m2) profesjonelt opptaksstudio med dobbel takhøyde med full lysrigg i taket og greenscreen. Vi har også tekstemaskin som støtte for manusopplesning foran kamera.
 
UniMedia Studio ligger i kjelleren i Forskningsparken i Gaustadalléen 21 (Bygg C1).

Kamera

Vi har tre profesjonelle Panasonic PMX-EX1 HD kamera med P2 lagringskort samt Panasonic HD kamera (4/3 sensor) med utskiftbar opptikk. Vi kan gjøre opptak i en rekke ulike profesjonelle HD formater, som f.eks AVC Intra 100, men også i Quicktime etc med semi-profesjonelle kamera.

Lyd

Vi har mikrofoner av forskjellige typer, Sennheiser og Sony trådløse mygger, ulike typer bordmikrofoner og mikrofoner for bruk på bom.

Talestudio

Vi har også et profesjonelt inntalingsstudio hvor vi kan lese inn voiceover.

Redigering

Vår postproduksjon gjøres i fire profesjonelle redigeringssuitter på Avid Mediacomposer, versjon 6.5.2 og Avid Symphony fargekorrigering.

Formater

Vi tar de fleste profesjonelle opptaksformatene for bearbeiding i Avid. Videofiler kan kodes i ulike broadcast-formater for TV og web, Youtube etc. med Rhozet kodeprogram.

Mobil mikser og opptaksenhet

Vi har mobil HS-2000 5-Channel HD Mobile Studio opptakmikser med 5 innganger; 4 kamera og DVI/ data-signal. Som opptaksenhet bruker vi Hyperdeck Studio Black Magic med utskiftbare SSD harddisker, noe som gjør det mulig å gjøre kontinuerlig opptak over lange tidstrekk og streame direkte på web fra opptaksenheten.