Observatoriet i Oslo

Dette er filmen om Observatoriet i Oslo - om breddegrader, lengdegrader, tid og magnetisme. Og om å søke mot stjernene for å finne vår plassering på jorda. Fortalt av Andreas Wahl.

Produsent: Siri Jønnum

i sammarbeide med Sherpa film

Manus og Regi: Truls Zeiner-Henriksen

Programleder: Andreas Wahl

Også vi søker stjernene

Observatoriet i Oslo er universitetets eldste bygning. I 1834 flyttet vitenskapsmannen Christopher Hansteen inn sammen med sin familie, og her fortsatte han sine vitenskapelige arbeider og fikk bokstavelig talt satt Norge på kartet.Den gangen lå observatoriet langt utenfor bykjernen, og var et velegnet sted for å se på stjernehimmelen. I dag er observatoriet omringet av høyhus og boligblokker. Det blir aldri skikkelig mørkt her og er derfor ikke noe egnet sted for å se på stjerner lenger. Det er imidlertid et kjempefint sted å lære om astronomi.

I anledning 200-årsjubileet for Universitetet i Oslo i 2011, ble byggningen fra 1834 pusset opp, og er nå blitt et inspirerende sted for læring og opplevelser. Filmen er laget som en ressurs for 7. trinns elever og deres lærere i forbindelse med deres skolebesøk til Observatoriet.