Hvorfor reise på utveksling?

Hvordan er det å studere på et universitet i et annet land? Hva gjør et slikt opphold til en uforglemmelig opplevelse? Møt studenter som har reist ut i verden for å studere.

Maike var ett semester som masterstudent i New Zealand. Dette er hennes minner fra et uforglemmelig opphold. La deg inspirere til et utvekslingsopphold i utlandet!

Andrea, bachelorstudent i pedagogikk. Utveksling til University of California, Berkeley, USA

"Å dra på utveksling er en fantastisk mulighet for de av oss som kan tenke seg litt mer i ”bagasjen”. Det er ingen tvil om at det i dagens internasjonale samfunn vil være en fordel å oppleve flere sider av verden, være flink i flere språk og ha tatt del i en annen kultur. Å bo og studere i et annet land ett semester var rett og slett så tilrettelagt at jeg ikke fant noen unnskyldning for å la være - heldigvis!"

Avin, masterstudent i pedagikk. Utveksling til Katholieke Universitet Leuven i Belgia

"Etter en bachelorgrad i Norge, følte jeg at det var på tide med litt forandring og litt annerledes studiehverdag, samtidig følte jeg at det var på tide å forbedre engelsken min."

Kjersti, bachelorstudent i pedagogikk. Utveksling til Humboldt Universitetet i Berlin, Tyskland

"Jeg ville lære meg ordentlig tysk og Berlin var en kul by. Året før jeg reiste ut, var jeg innom Humboldt fordi en venn av meg studerte filosofi der. Han viste meg rundt i det storslåtte bygget og fortalte historier om Schopenhauer og Hegel som hadde gått rundt i gangene der og kranglet om hvem som var best. Jeg fant fort ut at her ville jeg også studere."

Masterstudent i spesialpedagogikk, Stine Solberg, anbefaler alle som får muligheten til å studere ett semester ved University of California Berkeley, USA. 

Masterstudenten reiste til University of California Berkeley (UCB) våren 2013: - jeg var i USA et semester i forbindelse med prosjektet ”Uro i skolen” ledet av Professor Liv Duesund, som også var min veileder. ”Uro i skolen” er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og UCB som tar sikte på å sammenlikne utdanningskulturene i Norge og USA.”