Programvare

På denne siden finner du informasjon om programvaren som benyttes på fakultetets maskiner og programvare som våre studenter og ansatte kan benytte på egen maskin.

Standard programvare på våre datamaskiner

Alle datamaskiner (med unntak av kioskmaskiner i foajeen) i Helga Engs hus er satt opp med Microsoft Windows 7 og skal inneholde følgende programmer:

• Microsoft Office 2010
  • SPSS
  • Acrobat Reader
  • Mozilla Firefox
  • VideoLAN
  • Paint.NET
  • Audiacity
  • Skype
  • Notepad ++
  • Putty
  • 7 ZIP
  • Ephorte-klient
  • Flash
  • Shockwave

I tillegg installerer vi Nvivo, HyperResearch, HyperTranscribe og Safe Exam Browser på rom 235, 241 og 255 (PC-stua). De to førstnevnte rommene har også Stata og TechSmith installert. Alle våre undervisningsrom og auditorier har Vidyo installert.

Installere programvare på egen kontormaskin

Ansatte som er registrert som primærbruker på sine egne kontormaskiner kan i utgangspunktet installere programvare tilpasset UiO på egenhånd. Den tilgjengelige programvaren finner du til enhver tid i Software Center.

Mer informasjon finner du her

Ta kontakt om med IT-seksjonen i bygget hvor kontormaskinen er satt opp om du ikke er registrert som primærbruker.

Installere programvare på privat maskin

Ansatte og studenter ved UiO har mulighet til å installere en rekke programmer fra UiO til private maskiner. Dette gjelder også lisensiert programvare som Office og SPSS. Veiledning for dette finnes nedenfor:

Installasjon til Windows

Installasjon på Mac

Starte programmer gjennom nettleseren

Hvis du har behov for å starte opp et program, men som du ikke har installert finnes det en mulighet for å kjøre de fleste programmene vi benytter på UiO gjennom nettleseren. Det krever at du benytter en maskin med oppdatert utgave av Windows, samt Internet Explorer. Tjenesten er tilgjengelig på nettsiden https://kiosk.uio.no.

Mer informasjon om tjenesten finner du her

Publisert 24. feb. 2016 15:07 - Sist endret 24. feb. 2016 15:07