Sigrid Blömeke valgt inn som medlem i Det Norske Videnskaps-Akademi

Sigrid Blömeke, professor og senterleder for Centre for Educational Measurement (CEMO), er valgt inn som medlem i Det Norske Videnskabs-Akademi.

Bilde av professor Sigrid Blömeke..

Professor og senterleder Sigrid Blömeke. Foto: Øystein Andresen/UiO.

Viktig for den utdanningsvitenskapelige forskningen

Medlemskap oppnås gjennom en formell innvalgsprosess basert på vitenskapelige meritter. Akademiet har både norske og utenlandske medlemmer som fordeler seg på to klasser, hvor den ene er humaniora og samfunnsvitenskap, og den andre er den matematisk-naturvitenskapelige klassen. Sigrid Blömeke er valgt inn som medlem i klassen for humaniora og samfunnsvitenskap, og hun vil motta sitt diplom i en høytidelig seremoni på årsmøtet 3.mai, som også er Akademiets stiftelsesdag.

-Det er en ære å bli medlem i Det Norske Videnskaps-Akademi. Jeg tolker nomineringen og valget som en anerkjennelse av det forskningsmiljøet vi har bygd opp ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet, sier Sigrid Blömeke.

Blant store navn og forbilder

Syv av de nye medlemmene er kvinner og 12 er menn. Blömeke sier at hun helt uten forvarsel fikk en epost om at hun var tatt opp som nytt medlem.

-Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne da jeg så navnene på lista av forskere som var tatt opp samtidig med meg. Jeg fikk enda litt mer ærefrykt da jeg så hvem som hadde blitt tatt opp i løpet av årene. Flere av dem har jeg sett opp til gjennom min forskerkarriere.

Et tverrvitenskapelig møtested

-Jeg gleder meg til å bli en del av Det Norske Videnskaps-Akademi. Akademiet har ein lang tradisjon med tverrfaglige diskusjoner som jeg ser frem til å delta i, avslutter hun.

Det Norske Videnskaps-Akademi ble stiftet i 1857, og er en frittstående, landsomfattende organisasjon som omfatter alle vitenskapelige disipliner. For mer informasjon, gå til Adademiets nettside.

Publisert 26. mars 2021 08:52 - Sist endra 26. mars 2021 09:27