UV-fakultetet på Universitetsplassen

""

UV bidrar jevnlig med episoder til universitetets podkast «Universitetsplassen. Her finner du våre bidrag samlet. 

 • Bilde av Beate Goldschmidt-Gjerløw og Daniel Stenersen
  PRIDE og skolen: undervisning om kjønn og seksualitet 17. juni 2022

  Osloskolens oppfordring til deltagelse i PRIDE har vakt reaksjoner, og det sirkulerer foreldreopprop mot "kjønnsforvirrende undervisning". – Undervisning som utfordrer tradisjonelle forståelser av kjønn og seksualitet er viktig for at alle barn skal oppleve inkludering og tilhørighet i skolen, sier forsker Beate Goldschmidt-Gjerløw.

 • Smilende, ung kvinne med PC og hodetelefoner. Foto
  Podkast: Er teknogigantene i ferd med å endre skolen? 16. juni 2022

  Den nye digitale tilstanden er i ferd med å endre skolene, pedagogikken og læringen til elevene våre. – På tide å få begge hendene på rattet, mener professor Ola Erstad og forfatter Lena Lindgren.

 • Bilde av eit varselskilt ved ei jernbane. Foto
  Podkast: Språk er livsviktig – ferdig snakka 25. mai 2022

  – Fantastisk at fleire vil bli språklektor, for språk er alt; verkelegheit, identitet og makt. Språkkunnskap er heilt sentral for å forstå seg sjølv og verda, seier professortrioen vi har snakka med i denne episoden av Universitetsplassen.

 • Smilande studentar på campus. Foto
  Studieval: Dette seier ekspertane 28. mars 2022

  PODKAST: Karriererettleiar Gisle Hellsten oppfordrar foreldre og nittenåringar til å senkje skuldrene, og sjå på valget som et gledeleg dilemma framfor eit skjebnetungt lodd.

 • Ung farga kvinne som står utanfor ei gruppe andre unge. Foto
  Podkast: Har norske lærarar fått berøringsangst for rasisme? 20. jan. 2022

  Dei siste åra har erfaringsforteljingane om rasisme eksplodert i offentlegheita, men mange lærarar er usikre på korleis dei skal snakke med elevane om temaet. Somme har fått nok av det såkalla krenkingshysteriet, andre er opptatt av å ikkje trø feil.

Mer ...