UV-fakultetet på Universitetsplassen

""

UV bidrar jevnlig med episoder til universitetets podkast «Universitetsplassen. Her finner du våre bidrag samlet. 

 • Bilde av eit varselskilt ved ei jernbane. Foto Podkast: Språk er livsviktig – ferdig snakka 25. mai 2022

  – Fantastisk at fleire vil bli språklektor, for språk er alt; verkelegheit, identitet og makt. Språkkunnskap er heilt sentral for å forstå seg sjølv og verda, seier professortrioen vi har snakka med i denne episoden av Universitetsplassen.

 • Smilande studentar på campus. Foto Studieval: Dette seier ekspertane 28. mars 2022

  PODKAST: Karriererettleiar Gisle Hellsten oppfordrar foreldre og nittenåringar til å senkje skuldrene, og sjå på valget som et gledeleg dilemma framfor eit skjebnetungt lodd.

 • Ung farga kvinne som står utanfor ei gruppe andre unge. Foto Podkast: Har norske lærarar fått berøringsangst for rasisme? 20. jan. 2022

  Dei siste åra har erfaringsforteljingane om rasisme eksplodert i offentlegheita, men mange lærarar er usikre på korleis dei skal snakke med elevane om temaet. Somme har fått nok av det såkalla krenkingshysteriet, andre er opptatt av å ikkje trø feil.

 • Arne Johan Vetlesen og Inga Bostad. Foto Podkast: Varsling, lojalitet, sivil ulydigheit og danning i krisetid 26. nov. 2021

  Demokratiet er uperfekt og må difor stadig kritiserast og reforhandlast, meiner filosofane Inga Bostad og Arne Johan Vetlesen.

 • Marianne Guriby, Ole Andreas Kvamme, Adrian Espeleta og Nora Sulejmani. Foto. Podkast: De unge stemmene i klimasaken 30. aug. 2021

  Elever fra hele verden har krevd politisk handling gjennom skolestreik for klimaet. Mye er sagt om hvordan foreldre og lærere bør møte dette engasjementet. Men hva sier de unge selv?

Mer ...