Temauke: Læreres kunnskapskilder

Uke 38 arrangerte vi i FIKS temauke om læreres kunnskapskilder. Tankegangen vår har vært å belyse en tematikk som vi tror er viktig for skolen, både fra praksisfeltet og fra forskning. 

Uken startet med høstens første FIKS-webinar: Læreres kunnskapskilder - har podkast blitt viktigere enn bøker i lærerprofesjonen? 

Maiken Risans innlegg tok utgangspunkt i artikkelen "Fra faglitteratur til Facebook - lærerprofesjonens kunnskapskilder i endring", som hun sammen med kolleger i FIKS, Eli Tronsmo og Øystein Gilje, har skrevet i Bedre skole nr. 3-22Webinaret ble gjennomført mandag 19. september. Opptaket finner du på vår YouTube-kanal. Vi fikk besøk av

  • Martin Johannessen, programleder for podkasten Rekk opp hånda
  • Guro Kirkerud, stipendiat ved OsloMet
  • Maiken Risan, forskningsformidler i FIKS
  • Ann Kristin Haug, rektor på Tangenåsen ungdomsskole

Postdoktor Eli Tronsmo og seniorrådgiver og tidligere skoleeier Siv Jacobsen fra FIKS gjestet podkasten Læring! for å snakke om hvordan lærere utvikler sin kompetanse. Hør podkastepisoden "Hvordan lærer lærere?" her!


Kunnskapsarbeid i åpent farvann: Har podkasten blitt viktigere enn bøker i lærerprofesjonen?Fredag 23. september ble det arrangert faglig frokost i regi av FIKS i nyoppussede lokaler i Domus Bibliotheca i Oslo sentrum. Frokosten og den faglige samtalen ble arrangert i samarbeid med Forskningsdagene. Temaet var læreres arbeid for å utvikle sin egen profesjonalitet. En revidert utgave av samtalen er nå å finne på vår YouTube-kanal. 

 

Publisert 7. okt. 2022 16:50 - Sist endret 7. okt. 2022 16:51