Besøksadresse
Helga Engs hus
(kart)
Sem Sælands vei 7
0371
OSLO
Vi i FIKS ønsker velkommen til webinar om selvregulering og vurdering 26. april klokken 14.30-15.30!
Hva er egentlig god utforskende metodikk og hvordan skal vi tilnærme oss dette i skolen? Vi ønsker velkommen til webinar om utforskende undervisning mandag 15. mars hvor vi sammen med våre bidragsytere skal undersøke hva dette innebærer for både lærere og elever.
Er periodeorganisering i ferd med å bli den nye normalen i norsk skole? Hva er begrunnelsen for å organisere opplæringen i perioder - og hva er mulige gevinster og utfordringer? 15. februar 2021 ønsker vi i FIKS velkommen til webinar om periodeplanlegging og organisering av tid på skolen!
Stadig flere elever får sin personlige digitale enhet i skolen. Men hvem er det som skal velge ulike digitale verktøy og læremidler elevene skal bruke i opplæringen? Vi i FIKS ønsker velkommen til webinar 25. januar!
Hva innebærer kritisk tenkning og hvorfor er det viktig at vi jobber med det i skolen? Vi i FIKS ønsker velkommen til webinar om kritisk lesing og tenkning mandag 30. november!
Stadig flere ungdomsskoler og videregående skoler gjør forsøk med å gi få eller ingen karakterer utenom de lovpålagte terminkarakterene. På vårt webinar 16. november skal vi undersøke hvilke erfaringer disse skolene har, og ikke minst hva elevene selv synes.
Hva innebærer det at en stadig større andel av elevenes lesing foregår på skjerm? I webinaret 2. november får du et nærmere innblikk i en rekke spørsmål om digital lesing og (in)effektiv (?) bruk av digitale enheter i elevenes leseopplæring.
Folkehelse og livsmestring er et mye diskutert tverrfaglig tema i skolen. På webinar mandag 5. oktober får du innblikk i både bakgrunnen for temaet, elevenes mening og tips til hvordan du kan planlegge undervisning.
I dette webinaret tar vi opp tre ulike perspektiver på bidrag til klimaendringer: om skolens opplysende rolle, om klimaavtrykket til ansatte, og om hvordan klimaendringer og skolens undervisning oppleves i et elevperspektiv.
Hvordan kan vi jobbe tverrfaglig i skolen? I dette webinaret møter du lærere fra ulike klassetrinn som viser hvordan de legger til rette for tverrfaglig arbeid på sin skole.
Lærere har i økende grad brukt ulike type dataprogrammer for å planlegge undervisningen sammen. Hva skjer når Utdanningsdirektoratet introduserer et nytt nettbasert verktøy som de tilbyr skoler og lærere? Hva er lærerens oppfatning av det nye planleggingsverktøyet?
FIKS inviterer til to webinarer for skoleledere og lærere i august
FIKS ønsker velkommen til et nytt webinar. Denne gangen er det elevene som deler sine erfaringer og perspektiver
Hva kan vi lære av erfaringene med standpunktvurdering våren 2020 som vi kan få bruk for når vi skal arbeide med vurdering i LK20?
Hva skjer med elevenes læring når alle sitter hjemme? Hva gjør vi når elever og lærere sliter med motivasjonen?
FIKS inviterer til nok en faglig frokost. Denne gangen spør vi: Er matematikkfaget i endring? Dette skal vi undersøke på faglig frokost 27. mars på Blindern i samarbeid med Insitutt for lærerutdanning og skoleforskning.
Fredag 14. februar er det duket for årets første faglige frokost. Denne gangen handler det om hva som er nytt i det nye engelskfaget.
Hvordan kan vi undervise og hjelpe elever til å bli kreative og skapende? Det utdanningsvitenskapelige fakultet og FIKS inviterer til faglig frokost med eksempler, refleksjon og diskusjon om skaperverksteder som metode i undervisning.
Fredag 8. november vil FIKS holde et partnerskapsseminar som vil bli holdt i Professorboligen med plass til flere aktører.
Foreldres økonomi, utdanning og yrke har stor betydning både for elevers skoleprestasjoner og utdanningsvalg. Familiebakgrunn bestemmer også hvor ungdom vokser opp, noe som fører til sosiale forskjeller mellom skolene. Forskjellene er spesielt store i Oslo. Hvorfor er det slik? Utjevnes forskjellene over tid? Vi inviterer til faglig frokost om sosial ulikhet i skolen med eksempler og forskning fra Osloskolen.
Arrangementet er fullt. Meld deg på ventelisten
Skolen er i endring. Papirbaserte læremidler støver ned, og personlige skjermer lyser opp stadig flere klasserom, fra 1. til 10. klasse. På denne faglige frokosten gir FIKS en tilstandsrapport om digitaliseringen av norske klasserom der hver enkelt elev får sin egen skjerm.
På faglig frokost skal sentrale spørsmål om islam i religionsfaget tas opp. Hvordan opplever unge kvinner selv å bruke hijab? Hva betyr diskurser om religiøse hodeplagg? Og kan en kvinne være imam? Hva skjer når kvinnelige imama inntar moskeene?