TEPEC på Forskningstorget

Forskergruppen TEPEC er faglig ansvarlig for UV-fakultetets stand på Forskningstorget under årets Forskningsdager. Temaet denne gang er "Barn og unge i demokratiet".

Allerede tidlig åpningsdagen var interessen stor for Det Utdanningsvitenskapelige fakultets stand på Forskningstorget. Foto: Institutt for lærerutdanning og skoleforskning.

Lykkehjulet ble raskt populært, her ved professor Eyvind Elstad. Foto: ILS

Tema på standen

• Er tenåringer interessert i politikk?
  • Bør 16-åringer få stemmerett?
  • Hvordan opplever ungdom demokratisk deltakelse på skolen?

Disse og flere spørsmål står sentralt ved standen til Det utdanningsvitenskapelige fakultet og forskergruppen TEPEC på Forskningstorget 18. og 19. september. Fredag er det vitenskapelige ansatte ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) som møter de besøkende, og på lørdag bidrar også tidligere masterstudenter fra Lektorprogrammet.

Kunnskap og deltakelse

Allerede tidlig på åpningsdagen hadde flere skoleklasser og andre interesserte tatt turen innom teltet på Universitetsplassen.

– Formålet med standen er å formidle kunnskap om barn og unges forhold til politikk og demokrati, og å vekke interesse for politisk deltakelse, sier stipendiat ved Institutt for

lærerutdanning og skoleforskning og deltaker i forskergruppen TEPEC, Nora E. H. Mathé.

Stipendiat Nora E. H. Mathé henger opp unge besøkendes bidrag som "ministre for en dag". Foto: ILS

– Besøkende til standen kan blant annet delta i en konkurranse som åpner med og er inspirert av Lars Vaulars sang "Ung, heit gateflamme".

Minister for en dag

I konkurransen blir unge forespeilet at de selv skulle trått inn i en ministerpost, og må ta stilling til hva de ville gjort for å inkludere barn og unge i demokratiet. Lønnen utbetales i form av en runde med standens lykkehjul, der premiene er laget spesielt for anledningen.

Forskningstorget i Oslo (forskningstorget.net) er det største arrangementet under Forskningsdagene (forskningsdagene.no) i september.

Åpningstidene:

Fredag 18.september kl. 09.00-17.00