Krav om mastergrad for PPU utsatt

Kunnskapsdepartementet har besluttet å utsette kravet om mastergrad for opptak til praktisk-pedagogisk utdanning (PPU). Dermed er det mulig for kandidater med bachelorgrad å søke opptak til utdanningen til og med studieåret 2018-2019.

Studiestart ved PPU. Foto: Kirsti Engelien/ ILS.

Ifølge departementet er beslutningen tatt fordi overgangsperioden ble for knapp. Det nye opptakskravet innføres først i 2019.

Viktig for rekrutteringen til læreryrket

Kunnskapsdepartementets beslutning innebærer at bachelorkandidater kan søke opptak til PPU til og med studieåret 2018-2019.

– Dette gir studenter som er i gang med en bachelorgrad, mulighet for å kvalifisere seg for læreryrket slik de har planlagt. Lærere i skolen som ikke er formelt kvalifisert, får i noen år framover mulighet til å søke praktisk-pedagogisk utdanning på grunnlag av en bachelorgrad. Dette er viktig for rekrutteringen til læreryrket, sier instituttleder ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS), Rita Hvistendahl.

– Vi er spent på de endelige søkertallene og ser fram til å ta imot høyt kvalifiserte studenter til høsten.

Publisert 8. apr. 2016 13:15 - Sist endret 8. apr. 2016 13:42