Forsiden av TALIS 2018-rapporten
Publisert 26. juni 2019 13:15

Samtidig oppgir de fleste lærerne at de har et godt arbeidsmiljø. Dette er noen av funnene i TALIS 2018, en internasjonal studie av læreres og skolelederes opplevelse av yrkeshverdagen og arbeidsbetingelsene i skolen. Undersøkelsen er i regi av OECD.

Omslag av boka «English Didactics in Norway- 30 years of doctoral research»
Publisert 19. juni 2019 14:56

"English Didactics in Norway– 30 years of doctoral research" gir en samlet oversikt over doktorgradsforskningen innenfor engelsk fagdidaktikk i Norge. Antologien kan være til nytte for alle som underviser i eller forsker på engelsk i skolen.

Elever jobber sammen i klasserommet
Publisert 14. juni 2019 10:07

Studentane sine oppgåver handlar blant anna om ekstremisme, rasisme, antisemittisme og udemokratiske haldningar i skulen.

Bilde av Birgit Skaldehaug og forfatterne
Publisert 12. juni 2019 14:40

Forskere får stipend for å skrive lærebok som  skal gi svar på hvordan bruke forskning i matematikkdidaktikk i konkrete undervisningssituasjoner.

Logo til REFOMED-prosjektet
Publisert 16. mai 2019 08:50

Hva innebærer det at skolen gjennomgår jevnlige reformer? Forskere i internasjonalt samarbeid skal gi oss svar.

Publisert 10. mai 2019 14:31

QUINT-forskere har presentert en komparativ studie av morsmålundervisningen i Norge, Sverige og Finland på nordisk foskerkonferanse SkrivLes-konferansen 2019.

Foto av Shilan Ahmadian og Elisabet Öhrn.
Publisert 3. apr. 2019 13:07

Shilan Ahmadian fant i sin masteroppgave at guttene bruker engelsk faglig og generelt, mens jentene holdt seg til å snakke om faglige temaer. Oppgaven gjorde at hun ble invitert til Göteborgs universitet for å presentere funnene sine.

Foto av Lisbeth Brevik
Publisert 21. mars 2019 09:02

Førsteamanuensis Lisbeth M. Breviks forskning på leseferdigheter i engelsk er gjenstand for tema i ny artikkel på forskning.no. Dataspilling forbedrer engelskferdighetene og kan stimulere til å lese trykte bøker på engelsk.

Foto av Doris Jorde som holder en tale i Brest i forbindelse med tildeling av æresprofessoratet
Publisert 15. feb. 2019 11:15

Jorde tildeles professoratet for hennes ekspertise og samarbeidet med kollegaene i Brest, Bretagne.