Logo til REFOMED-prosjektet
Publisert 16. mai 2019 08:50

Hva innebærer det at skolen gjennomgår jevnlige reformer? Forskere i internasjonalt samarbeid skal gi oss svar.

Publisert 10. mai 2019 14:31

QUINT-forskere har presentert en komparativ studie av morsmålundervisningen i Norge, Sverige og Finland på nordisk foskerkonferanse SkrivLes-konferansen 2019.

Foto av Shilan Ahmadian og Elisabet Öhrn.
Publisert 3. apr. 2019 13:07

Shilan Ahmadian fant i sin masteroppgave at guttene bruker engelsk faglig og generelt, mens jentene holdt seg til å snakke om faglige temaer. Oppgaven gjorde at hun ble invitert til Göteborgs universitet for å presentere funnene sine.

Foto av Lisbeth Brevik
Publisert 21. mars 2019 09:02

Førsteamanuensis Lisbeth M. Breviks forskning på leseferdigheter i engelsk er gjenstand for tema i ny artikkel på forskning.no. Dataspilling forbedrer engelskferdighetene og kan stimulere til å lese trykte bøker på engelsk.

Foto av Doris Jorde som holder en tale i Brest i forbindelse med tildeling av æresprofessoratet
Publisert 15. feb. 2019 11:15

Jorde tildeles professoratet for hennes ekspertise og samarbeidet med kollegaene i Brest, Bretagne.