Tidligere

Tid og sted: 16. des. 2021 10:0012:30, Sophus Lies auditorium

Velkommen til lanseringen av et nytt temanummer av Acta Didactica Norden (ADNO). Oppdatering: Arrangementet er dessverre avlyst av hensyn til smittevern.

Tid og sted: 13. des. 2021 12:3015:00, Nils Henrik Abels Hus, rom 400 Blindern campus

Velkommen til midtveisevaluering for ph.d.-kandidat Hilde Marie Madsø Jacobsen, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Midtveisleser er Gunn Søreide, førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen.

På grunn av smittevernsituasjonen, kan tilhørere kun delta via zoom, ta kontakt med hovedveileder Ruth Jensen hvis dette er aktuelt.

Tid og sted: 22. nov. 2021 12:1515:15, Nils Henrik Abels Hus, rom 400 Blindern campus

Velkommen til sluttlesing for ph.d.-kandidat Kristin Belt Skutlaberg, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO og NLA Høgskolen Bergen.

Sluttleser er Eli Ottesen, professor emeritus ved ILS, UiO.

Tid og sted: 22. nov. 2021 09:3012:00, Nils Henrik Abels Hus, rom 621 Blindern campus

Velkommen til midtveisevaluering for ph.d.-kandidat Alexander Jonas Viktor Selling, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Midtveisleser er dosent i matematikkdidaktikk Jorryt van Bommel, Karlstads universitet.

Tid og sted: 12. nov. 2021 12:1514:45, Nils Henrik Abels Hus, rom 621 Blindern campus

Velkommen til midtveisevaluering for ph.d.-kandidat Cecilie Weyergang, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Midtveisleser er Gustaf B. Skar, professor i norskdidaktikk ved NTNU.

Tilhørere kan delta via zoom, ta kontakt med Tove S. Frønes hvis dette er aktuelt.

Illustrasjonsfoto av to kvinner i samtale foran tavle (Illustrajonsfoto fra: ThisisEngineering RAEng på Unsplash).
Tid og sted: 12. nov. 2021, Universitetet i Oslo

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning inviterer til den årlige konferansen for skoleledere, forskere og andre interesserte innen utdanningsfeltet.

Solstråler gjennom grønne blader. Illustrasjonsfoto.
Tid og sted: 9. nov. 2021 09:0010:00, Georg Sverdrups hus, Grupperom 7

Det finnes mange muligheter for en mer bærekraftig og miljøvennlig hverdag. Alle kan ikke gjøre alt, men vi kan alle gjøre litt. Se studentfilmer, hør kommentarer ved Alfredo Jornet Gil (ILS) og Majken Korsager (Naturfagsenteret) og opplev bidrag fra skjæringspunktet mellom forskning og utøvende kunst.

Foto av Alfredo Jornet Gil
Tid og sted: 8. nov. 2021 13:0015:00, Abels utsikt, 12. etg. NHA

Alfredo Jornet Gil foreleser i forbindelse med opprykk til professor. Tittelen på forelesningen er «An ecological approach to learning: Premises, implications, and a research compass for school innovation».

Kvinne i auditorium. Illustrasjonsfoto.
Tid og sted: 21. okt. 2021 14:1515:30, Niels Henrik Abels hus, rom UE26

Forskergruppen TEPEC inviterer til seminar med stipendiat ved Universitetet i Umeå, Alex Örtegren.

Illustrasjonsfoto av fjellandskap i soloppgang.
Tid og sted: 21. okt. 202122. okt. 2021, Universitetet i Oslo

Konferansen er et møtested for forskere og PhD-stipendiater i de nordiske landene som jobber med miljø- og bærekraftspørsmål knyttet til utdanning.

Bildet kan inneholde: mote, interaksjon, t skjorte, samfunnet, bord.
Tid og sted: 18. okt. 2021 12:0013:15, Zoom online seminar

Det gjennomføres prøveforelesninger til stilling som førsteamanuensis i naturfagdidaktikk. Tema: Hvordan bidrar undervisning om naturvitenskapens egenart (NOS) til at elevene kan resonnere kritisk og utvikle forståelse av vitenskapelig informasjon?

Illustrasjonen viser en snakkeboble bestående av mange puslespillbrikker i ulike farger.
Tid og sted: 9. juni 202111. juni 2021, Helga Engs hus

ELE2021-konferansen søker å samle forskere som jobber med språkopplæring.

Skoleelever protesterer for klimaet. Foto.
Tid og sted: 8. juni 2021 09:0013:30, Webinar

Dette webinaret fører sammen ph.d.-kandidater innenfor feltet bærekraft og utdanning som vil bli kjent med hverandres prosjekter.

Tid og sted: 7. juni 2021 13:0015:30, Nils Henrik Abels Hus, rom 300, Blindern campus

Velkommen til midtveisevaluering for ph.d.-kandidat Leidy Viviana Daza Ramos (Vivi), Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Midtveisleser er førsteamanuensis Hege Yvonne Hermansen, Senter for profesjonsstudier, OsloMet.

Kontakt hovedveileder Greta Björk Gudmundsdottir for ønske om å delta i møtet.

Foto av Oslo sett fra sjøen
Tid og sted: 1. juni 20214. juni 2021, Zoom

Den niende konferansen om matematikkdidaktisk forskning i Norden samler forskere, lærere og andre med interesse for matematikkutdanning i en nordisk kontekst. Konferansen arrangeres 1.-4.juni 2021.

Tid og sted: 8. apr. 2021 11:0014:00, Zoom møte

Velkommen til sluttevaluering for ph.d.-kandidat Eivind Larsen, Institutt for Lærerutdanning og Skoleforskning, UiO.

Sluttleser er professor Helen Gunter, Universitetet i Manchester.

Kontakt veileder Ruth Jensen for invitasjon til zoom møtet.