Koronagenerasjonen

Har den formelle eksamensavviklingen under nedstengningen av utdanningsinstitusjonene våren 2020 skapt problemer for elevenes og studentenes vei videre?

Bildet kan inneholde: ungdom, design, organisme, samtale, moro.

Illustrasjon: Pixabay

Om arrangementet

Koronagenerasjonen er alle de elevene og studentene som fikk sine vitnemål endret som følge av avlysninger av eksamen eller endringer i eksamensformer som følge av koronaviruset våren 2020. Det har alt vært holdt en del seminarer om hvordan hjemmeundervisning påvirket elever og læreres hverdag. I dette seminaret rettes oppmerksomheten mot de formelle sidene ved opplæringen. Fikk mange elever og studenter svekket muligheten til å komme inn på skoler og studier de ønsket? Vil det hefte ved legitimiteten til disse elevene og studentenes vitnemål at eksamen ikke ble gjennomført på vanlig måte? Norske forskere vil først kort presentere en rekke spørreundersøkelser som har blitt gjennomført i grunnopplæringen og høyere utdanning, og reflektere over hvilke konsekvenser de ser at endringene i elevene og studentenes vitnemål får for elever og studenter. Etter en pause vil vi bringe inn Nordiske og Europeiske perspektiver og åpne for spørsmål fra tilhørere.

Kun digitalt arrangement. Lenke til Zoom sendes ut dagen før seminaret.

Spørsmål kan rettes til Sverre Tveit, sverre.tveit@iped.uio.no

12:30-12:35

Innledning v/ Inga Bostad, prosjektleder NordEd

12:35-12:45