IPED forsker dokumenterer SV fakultetets 50 år lange historie

Arild Boman jobber hardt for at UiO`s og fagmiljøenes historie ikke skal forsvinne. Nå har han gått på skattejakt i UiO og NRK arkiver og lagd jubileumsfilmen til SV fakultetets 50 års jubilieum.

Arild Boman. Foto: Ola Sætre/Uniforum

Helt unike opptak

I følge Uniforum - som har intervjuet Boman - dreier det seg om unike opptak. Man får tildelingene av Nobelprisene i økonomi til Ragnar Frisch (1968) og Trygve Haavelmo (1989), SV`s egne opptak av Jürgen Habermas, og et unikt opptak av sosiologiprofessor Wilhelm Aubert. Han finnes det i følge Boman svært få levenede opptak av. En annen viktig hendelse i filmen er solidaritetsprosjektet med den burmesiske motstandsbevegelsen, der man får se starten på TV- sendingene til Democratic Voice of Burma fra Norge.

Vi må ikke la toget få gå

Stortinget pålegger Universitet i Oslo og andre offentlige institusjoner å digitalisere alt slikt materiell, og i følge Boman haster det. Om få år kan mye være for sent. Dette er kulturarv. UiO sitter på mange kulturskatter. Det gjelder både egen og fagmiljøenes historie.

Kunnskapskanalen

Dokumentaren sendes på NRK2 - Kunnskapskanalen i løpet av høsten. Den vil også være å laste ned fra SV- weben.

Av Ulf Grefsgård
Publisert 15. okt. 2013 16:52 - Sist endret 16. okt. 2013 14:53