Kamil Øzerk om UV fakultetetets undervisningspris

- Hvis universitetet skal utvikle seg som forsknings- og utdanningsinstitusjon, er det avhengig av god undervisning. Vinneren av UV fakultetets undervisningspris for 2012, Kamil Øzerk, ber alle om å ta undervisningen på største alvor.

Kamil Øzerk - vinner av UV fakultetets undervinsningspris for 2012. Foto: Pedagogisk forskningsinstitutt

Pensum og forskningsbasert undervisning

Du er opptatt av pensum?

- Pensum er  viktig. Det er mange som ikke tenker på at pensumutarbeidelser rommer et stort tankearbeid. Det er mye bevissthet som ligger bak det du leser.

- Målet mitt er å gi studentene forskningsbaserte forelesninger og seminarer basert på pensum. Der har vi en god kombinasjon.

Åpenhet er viktig

Og så er du alle studenters venn?

- Jeg synes det er viktig å være tilgjengelig for studentene, både på nettet, på mail og ikke minst i gangene på Helga Eng. Studentene skal ikke være redde for å komme og spørre om ting.  Vi må være åpne. Studentene er faktisk i sin fulle rett til å få skikkelige svar på ting som har med utdanningen deres å gjøre. Det gjelder både faglig og administrativt.

Forsøker å variere undervisningsopplegget

Hvordan underviser du? Tavle og kritt? Tekniske nyvinninger?

- Uansett hva nytt man sverger til, så trenger man fortsatt tavle og kritt. For min del går det nok likevel mest i Power Point. Jeg legger opp halvferdige lysbilder. Målet er å fange studentenes oppmerksomhet. Jeg vil at de skal føye inn sin egen forståelse i det jeg deler ut. Det er viktig at de gjør stoffet til sitt eget.

- Jeg legger også ut en god del i Fronter. Lager diskusjonsgrupper og hjelper dem med å sette i gang samtaler og drøfringer. Det finnes mange måter å gjøre ting på.

Til slutt et lite jobbmotto?

- Kort og greit; - I møtet med studenter, ta dem på alvor.

Se Kamil Øzerk bli intervjuet om undervisningsprisen

Av Ulf Grefsgård