Publisert 11. des. 2018 16:32

Høsten 2019 er det klart for oppstart av et nytt studieopplegg for master i pedagogikk. Dermed er oppgraderingen av studieløpet fra bachelor til mastergrad vel i havn.

Publisert 23. nov. 2018 17:11

Torsdag 15. november var det duket for storfint jubileumsseminar ved institutt for pedagogikk. Med en god blanding av faglige foredrag, kunstavdukning og paneldiskusjon, lekkert pakket inn i stemningsfull musikk og velgjørende dråper i glasset, ble det en ettermiddag en ekte jubilant verdig.

Publisert 19. okt. 2018 16:31

Tar du mastergrad ved Institutt for pedagogikk og synes at studentgruppen din burde besøke en annen institusjon? Nå kan dere søke om støtte til akkurat det.

Publisert 19. sep. 2018 15:42

Det har dukket opp en helt ny gruppe inspiratører på Helga Engs hus. De kaller seg "ped-verter" og står klare med åpne armer allerede i bakken opp fra t-banen.

Publisert 7. sep. 2018 16:55

Temaet for Forskningstorget 2018 er "oppvekst". Institutt for pedagogikk samarbeider med Realfagsbiblioteket ved UiO, og stiller i år med med to boder der barn og ungdoms skaperevne står i sentrum.

Publisert 7. sep. 2018 14:32

I et intervju med bladet "Forskerforum" tar professor i høyere utdanning Peter Maassen til orde for en løsere binding mellom stat og universitet. Han møter imidlertid motstand fra flere hold.

Publisert 1. juni 2018 17:18

Storsatsingen UiO:Norden har som mål å frembringe kunnskap om de nordiske landenes historiske forutsetninger, utfordringer, paradokser og framtidsmuligheter. I de kommende åra er det blant annet "den nordiske barndommen" som skal settes under lupen.

Publisert 26. feb. 2018 15:21

– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.

Publisert 29. jan. 2018 12:59

En ny NIFU rapport undersøker erfaringene med ulike studentsentrerte tilnærminger i høyere utdanning. Rapporten er skrevet i samarbeid med forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO.

Publisert 22. jan. 2018 16:42

Tone Kvernbekk satte studentutveksling inn i en lang historisk tradisjon. Hjemvendte studenter fortalte om opplevelser for livet. En koselig ettermiddag i Helga Eng kjelleren med pizza, forfriskninger, foredrag og summestasjoner, satte mange UV-studenter på utvekslingssporet.