Illustrasjon av hender som gir bort et feedback skilt. Vektor.
Publisert 9. okt. 2019 18:07

IPED har opprettet et brukerpanel bestående av representanter fra arbeidslivet. Tanken er at bedre innsikt vil gi enda mer relevante studier og økt rekruttering.

To smågutter som sitter i en seng og ser på et nettbrett. Foto.
Publisert 2. okt. 2019 11:54

– Med en totalramme på rundt 460 millioner norske kroner over syv år og med bred internasjonal deltakelse, er det en storsatsing vi her er vitne til.

Studenter som samarbeider rundt et bord. Foto.
Publisert 27. sep. 2019 17:04

I forbindelse med UiO`s mål om at studenter i større grad skal få tilbakemeldinger underveis i studieprosessen, er det  nå bevilget penger til å se nærmere på hvordan studenter kan bruke "hverandre" som regelmessige vurderingspartnere, og på hvordan det kan gjøres digitalt.

Bilde av tre gutter som har vært på studietur. Foto.
Publisert 20. sep. 2019 12:57

Institutt for pedagogikk (IPED) har lange tradisjoner i å hjelpe studentgrupper med å reise på studietur. Det krever litt egeninnsats fra studentene side, men utbyttet veier som regel greit opp for arbeidet man legger ned.

Bilde av stipendiat. Foto.
Publisert 17. sep. 2019 15:28

Philipp Friedrich ser på hvordan utdanningsmyndigheter kan rigge seg selv mer effektivt i forhold til innføring og videreføring av strukturelle reformer i høyere utdanning. Nå har han fått pris for arbeidet sitt.

Bilde av professor Ivar Bråten. Foto.
Publisert 30. juli 2019 13:51

– En anerkjennelse av livstidsresultater innen leseforskning.

Softwear kode. Foto.
Publisert 24. juni 2019 15:51

Dataprogrammering som obligatorisk fag er på full fart inn i norsk skole. Nå advarer forskere mot at undervisningen kan bli for komplisert.

Mann som viser tommel opp. Foto
Publisert 11. juni 2019 16:05

Institutt for pedagogikk kan se tilbake på et godt publiseringsår. Og nå følger søkertallene etter. Ikke helt tilfeldig mener studieleder.

Vindmølle i skog. Foto
Publisert 24. mai 2019 12:22

Universitetet i Oslo skal fra 1. januar 2020 huse det nye samfunnsfaglige forskningssenteret for miljøvennlig energi (INCLUDE). Tildelingen er på 110 millioner kroner over åtte år.

Bilde av professor. Fotografi.
Publisert 10. mai 2019 17:36

Professor Hans-Magne Eikeland døde 1. april, 93 år gammel. Les Thor Arnfinn Klevens minneord til en kjær kollega som har betydd mye for den faglige utviklingen ved PFI (Pedagogisk forskningsinstitutt).

Profssor på talerstol. Foto.
Publisert 10. mai 2019 15:36

Magna Charta Observatory arbeider for å ivareta og beskytte grunnleggende universitetsverdier, blant annet akademisk frihet. Nå er professor Inga Bostad invitert til å bli en del av Magna Charta Council for de neste fire årene.

Bilde av professor
Publisert 12. apr. 2019 15:57

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at professor emeritus Jon Lauglo brått var gått bort den 17. mars i en alder av 76 år.

Miniatyrmodeller av mennesker på datakretskort
Publisert 25. mars 2019 15:29

– En mastergrad i pedagogikk, studieretning «Kommunikasjon, design og læring (KDL)» kan fort vekk være nøkkelen til en trygg og interessant jobb i et felt som har kommet for å bli.

Mann som veileder gutt
Publisert 12. mars 2019 15:48

Mastergradsstudiet i pedagogisk psykologi ved institutt for pedagogikk betyr faglige utfordringer og gode jobbmuligheter. Legg til en stor dose samfunnsnytte, og utdanningsvalget burde være enkelt.

Grønne glasslamper på lesesal
Publisert 20. feb. 2019 17:23

Kan pedagogikken gjøre verden til et bedre sted? Den splitter nye mastergradsretningen i pedagogikk, "Utdanning, danning og oppvekst (UDO)", vil få studentene til å tenke annerledes og nytt om pedagogiske spørsmål.

Publisert 7. feb. 2019 10:18

Ønsker du å studere mennesket i organisasjonen og samtidig ha gode muligheter for å få deg relevant jobb etter studiet? Da er den nye studieretningen "Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet" (KULA) på masteren i pedagogikk stedet å være.

Publisert 5. feb. 2019 16:10

Nordens gode plassering på de fleste samfunnsstatistikker har ført til en økende interesse for hvordan vi organiserer samfunnene. Nå skal de nordiske utdanningssystemene under lupen.

Publisert 4. feb. 2019 15:45

Professor Arne Lervåg har sittet i det regjeringsoppnevnte utvalget som har sett på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanningsløp. Utvalget leverte utredningen 1. februar.