Softwear kode. Foto.
Publisert 24. juni 2019 15:51

Dataprogrammering som obligatorisk fag er på full fart inn i norsk skole. Nå advarer forskere mot at undervisningen kan bli for komplisert.

Mann som viser tommel opp. Foto
Publisert 11. juni 2019 16:05

Institutt for pedagogikk kan se tilbake på et godt publiseringsår. Og nå følger søkertallene etter. Ikke helt tilfeldig mener studieleder.

Vindmølle i skog. Foto
Publisert 24. mai 2019 12:22

Universitetet i Oslo skal fra 1. januar 2020 huse det nye samfunnsfaglige forskningssenteret for miljøvennlig energi (INCLUDE). Tildelingen er på 110 millioner kroner over åtte år.

Bilde av professor. Fotografi.
Publisert 10. mai 2019 17:36

Professor Hans-Magne Eikeland døde 1. april, 93 år gammel. Les Thor Arnfinn Klevens minneord til en kjær kollega som har betydd mye for den faglige utviklingen ved PFI (Pedagogisk forskningsinstitutt).

Profssor på talerstol. Foto.
Publisert 10. mai 2019 15:36

Magna Charta Observatory arbeider for å ivareta og beskytte grunnleggende universitetsverdier, blant annet akademisk frihet. Nå er professor Inga Bostad invitert til å bli en del av Magna Charta Council for de neste fire årene.

Bilde av professor
Publisert 12. apr. 2019 15:57

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at professor emeritus Jon Lauglo brått var gått bort den 17. mars i en alder av 76 år.

Miniatyrmodeller av mennesker på datakretskort
Publisert 25. mars 2019 15:29

– En mastergrad i pedagogikk, studieretning «Kommunikasjon, design og læring (KDL)» kan fort vekk være nøkkelen til en trygg og interessant jobb i et felt som har kommet for å bli.

Mann som veileder gutt
Publisert 12. mars 2019 15:48

Mastergradsstudiet i pedagogisk psykologi ved institutt for pedagogikk betyr faglige utfordringer og gode jobbmuligheter. Legg til en stor dose samfunnsnytte, og utdanningsvalget burde være enkelt.

Grønne glasslamper på lesesal
Publisert 20. feb. 2019 17:23

Kan pedagogikken gjøre verden til et bedre sted? Den splitter nye mastergradsretningen i pedagogikk, "Utdanning, danning og oppvekst (UDO)", vil få studentene til å tenke annerledes og nytt om pedagogiske spørsmål.

Publisert 7. feb. 2019 10:18

Ønsker du å studere mennesket i organisasjonen og samtidig ha gode muligheter for å få deg relevant jobb etter studiet? Da er den nye studieretningen "Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet" (KULA) på masteren i pedagogikk stedet å være.

Publisert 5. feb. 2019 16:10

Nordens gode plassering på de fleste samfunnsstatistikker har ført til en økende interesse for hvordan vi organiserer samfunnene. Nå skal de nordiske utdanningssystemene under lupen.

Publisert 4. feb. 2019 15:45

Professor Arne Lervåg har sittet i det regjeringsoppnevnte utvalget som har sett på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanningsløp. Utvalget leverte utredningen 1. februar.