Aktuelle saker

Softwear kode. Foto.
Publisert 24. juni 2019 15:51

Dataprogrammering som obligatorisk fag er på full fart inn i norsk skole. Nå advarer forskere mot at undervisningen kan bli for komplisert.

Mann som viser tommel opp. Foto
Publisert 11. juni 2019 16:05

Institutt for pedagogikk kan se tilbake på et godt publiseringsår. Og nå følger søkertallene etter. Ikke helt tilfeldig mener studieleder.

Vindmølle i skog. Foto
Publisert 24. mai 2019 12:22

Universitetet i Oslo skal fra 1. januar 2020 huse det nye samfunnsfaglige forskningssenteret for miljøvennlig energi (INCLUDE). Tildelingen er på 110 millioner kroner over åtte år.

Bilde av professor. Fotografi.
Publisert 10. mai 2019 17:36

Professor Hans-Magne Eikeland døde 1. april, 93 år gammel. Les Thor Arnfinn Klevens minneord til en kjær kollega som har betydd mye for den faglige utviklingen ved PFI (Pedagogisk forskningsinstitutt).

Profssor på talerstol. Foto.
Publisert 10. mai 2019 15:36

Magna Charta Observatory arbeider for å ivareta og beskytte grunnleggende universitetsverdier, blant annet akademisk frihet. Nå er professor Inga Bostad invitert til å bli en del av Magna Charta Council for de neste fire årene.

Bilde av professor
Publisert 12. apr. 2019 15:57

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at professor emeritus Jon Lauglo brått var gått bort den 17. mars i en alder av 76 år.

Miniatyrmodeller av mennesker på datakretskort
Publisert 25. mars 2019 15:29

– En mastergrad i pedagogikk, studieretning «Kommunikasjon, design og læring (KDL)» kan fort vekk være nøkkelen til en trygg og interessant jobb i et felt som har kommet for å bli.

Mann som veileder gutt
Publisert 12. mars 2019 15:48

Mastergradsstudiet i pedagogisk psykologi ved institutt for pedagogikk betyr faglige utfordringer og gode jobbmuligheter. Legg til en stor dose samfunnsnytte, og utdanningsvalget burde være enkelt.

Grønne glasslamper på lesesal
Publisert 20. feb. 2019 17:23

Kan pedagogikken gjøre verden til et bedre sted? Den splitter nye mastergradsretningen i pedagogikk, "Utdanning, danning og oppvekst (UDO)", vil få studentene til å tenke annerledes og nytt om pedagogiske spørsmål.

Publisert 7. feb. 2019 10:18

Ønsker du å studere mennesket i organisasjonen og samtidig ha gode muligheter for å få deg relevant jobb etter studiet? Da er den nye studieretningen "Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet" (KULA) på masteren i pedagogikk stedet å være.

Publisert 5. feb. 2019 16:10

Nordens gode plassering på de fleste samfunnsstatistikker har ført til en økende interesse for hvordan vi organiserer samfunnene. Nå skal de nordiske utdanningssystemene under lupen.

Publisert 4. feb. 2019 15:45

Professor Arne Lervåg har sittet i det regjeringsoppnevnte utvalget som har sett på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanningsløp. Utvalget leverte utredningen 1. februar.

Publisert 18. jan. 2019 12:50

Mange mener at den tradisjonelle forelesningen må suppleres med undervisningsformer som setter studentene mer i sentrum. På pedagogikkemnet "Skole, danning og didaktikk" har man gjort alvor av det.

To damer rundt et bord foran et stort vindu
Publisert 11. des. 2018 16:32

Høsten 2019 er det klart for oppstart av et nytt studieopplegg for master i pedagogikk. Dermed er oppgraderingen av studieløpet fra bachelor til mastergrad vel i havn.

Publisert 23. nov. 2018 17:11

Torsdag 15. november var det duket for storfint jubileumsseminar ved institutt for pedagogikk. Med en god blanding av faglige foredrag, kunstavdukning og paneldiskusjon, lekkert pakket inn i stemningsfull musikk og velgjørende dråper i glasset, ble det en ettermiddag en ekte jubilant verdig.

Publisert 19. okt. 2018 16:31

Tar du mastergrad ved Institutt for pedagogikk og synes at studentgruppen din burde besøke en annen institusjon? Nå kan dere søke om støtte til akkurat det.

Publisert 19. sep. 2018 15:42

Det har dukket opp en helt ny gruppe inspiratører på Helga Engs hus. De kaller seg "ped-verter" og står klare med åpne armer allerede i bakken opp fra t-banen.

Publisert 7. sep. 2018 16:55

Temaet for Forskningstorget 2018 er "oppvekst". Institutt for pedagogikk samarbeider med Realfagsbiblioteket ved UiO, og stiller i år med med to boder der barn og ungdoms skaperevne står i sentrum.

Publisert 7. sep. 2018 14:32

I et intervju med bladet "Forskerforum" tar professor i høyere utdanning Peter Maassen til orde for en løsere binding mellom stat og universitet. Han møter imidlertid motstand fra flere hold.

Publisert 1. juni 2018 17:18

Storsatsingen UiO:Norden har som mål å frembringe kunnskap om de nordiske landenes historiske forutsetninger, utfordringer, paradokser og framtidsmuligheter. I de kommende åra er det blant annet "den nordiske barndommen" som skal settes under lupen.

Publisert 26. feb. 2018 15:21

– Det er viktig at studentspørreundersøkelser som Studiebarometeret leses med omhu, sier førstelektor ved Institutt for pedagogikk, Elisabeth Hovdhaugen.

Publisert 29. jan. 2018 12:59

En ny NIFU rapport undersøker erfaringene med ulike studentsentrerte tilnærminger i høyere utdanning. Rapporten er skrevet i samarbeid med forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO.

Publisert 22. jan. 2018 16:42

Tone Kvernbekk satte studentutveksling inn i en lang historisk tradisjon. Hjemvendte studenter fortalte om opplevelser for livet. En koselig ettermiddag i Helga Eng kjelleren med pizza, forfriskninger, foredrag og summestasjoner, satte mange UV-studenter på utvekslingssporet.

Publisert 9. nov. 2017 14:18

PIA-dagen er dagen da tidligere IPED-studenter kommer tilbake til "sine egne" for å snakke om hvilke muligheter pedagoger har i arbeidslivet, og for å dele erfaringer og tips til jobbsøkeprosessen. Fagutvalget kan melde om nok et vellykket arrangement.

Publisert 2. okt. 2017 15:45

Studenter i Master of Philosophy in Higher Education har vært i Brüssel. Et av målene var å besøke "The Guild".