Institutt for pedagogikk - En sprek og oppegående 80-åring feirer seg selv!

Vi ønsker alle velkommen til jubileumsseminar.

15. november feirer Institutt for pedagogikk sine første 80 år. © UiO/ Anders Lien og colourbox.no

Program

I første del ser to av våre tilknyttete professorer på utvalgte trekk ved det som har vært.

13.15 – 13.25: Velkommen ved prodekan Helge Strømsø og instituttleder Ola Erstad

13.25 – 13.55: Daniel Tröhler: Institutionalizing education as an academic discipline:

Aspirations, promises and problems

13.55 – 14.25: Fredrik Thue: De pedagogiske kandidatene fra PFI 1945-1970: “Instrumentell”

og/eller “pastoral” autoritet?

14.25 – 14.40: Kommentar ved Trude Evenshaug

14.40 – 15.00: Spørsmål, diskusjon

15.00 – 15.30: Pause. Forfriskninger og avduking

I andre del av programmet ser representanter for forskergruppene på sine felt.

15.30 – 17.30:

Korte innlegg fra gruppene som illustrerer muligheter i feltet.  Hva bygger videre på områder fra før IPED, hvor finner vi faglig knoppskyting, og hva er viktige trekk framover? Innledere er Monika Bærøe Nerland (HEDWORK), Kirsten Sivesind (CLEG), Kenneth Silseth (LiDA), Helge Strømsø (TextDIM) og Harald Jarning (HumStud).

Vi avslutter med et panel som ser på visjoner og utfordringer for framtida. Paneldeltakere er prodekan Helge Ivar Strømsø, Hans Petter Ulleberg som er instituttleder for IPED`s nabo ved NTNU, leder for fagutvalget ved IPED, Benedicte Dale Ditlev-Simonsen og instituttleder ved IPED, Ola Erstad.

17:30 – 18:00: Dagen avsluttes med lett servering og mingling i foajeen

Av hensyn til serveringen, trenger vi en enkel påmelding.

Meld deg på her

Innen fredag 2. november.

Små glimt fra IPEDs historie

Helga Engs hus, Nedre Blindern. Her har Instituttet holdt til siden 1996, da det ble del av det nyopprettede
    Utdanningsvitenskapelige fakultet.