Åsa Mäkitalo er ny fagansvarlig for studieretningen Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet
Masterstudieretningen Kunnskapsutvikling og læring i arbeidslivet (KULA) har fått en ny nivåkoordinator med faglig ansvar for studieretningen. La oss bli bedre kjent med Åsa, og tankene hennes om KULAs faglige relevans i samfunnet.

– Samfunnet er i endring og for at bedrifter skal klare å henge med i utviklingen trenger de pedagoger, sier professor Åsa Mäkitalo Foto: Instiutt for pedagogikk/UiO
Kort om Åsa Mäkitalo, og interessene hennes
Fram til hun begynte i sin stilling ved IPED i 2020, har hun siden 2011 jobbet som professor i pedagogikk ved Göteborgs universitet. Bakgrunnen hennes er tverrfaglig, med en grad i personal- og arbeidslivsspørsmål med fokus på menneskelig ressursutvikling (HRD). Etter doktorgradsstudiene har hun brukt mye tid på tverrfaglig forskning på kommunikasjon, læring, kunnskapsproduksjon og digital transformasjon.
Åsas tverrfaglige bakgrunn komplementerer KULA. Gjennom masteren i KULA lærer du å forstå hvordan mennesker fungerer i en organisasjon, hvordan du skaper betingelser for læring og utvikling og viktigheten av teknologisk endring, trender, ledelse og kultur.
Hun understreker at tiden vi er i preges av digitalisering av både organisasjoner og tjenester. Dette skaper et behov for arbeidspedagogisk kompetanse.
"Vi ønsker å gi studenter et profesjonelt språk, et analytisk perspektiv og evne til å samarbeide."
KULA gjør deg klar for arbeidslivet
Det første semesteret på KULA legger grunnlaget. De påfølgende gir en grundig tematisk progresjon. Praksis er en viktig del av studiet, med én praksisperiode det andre semesteret og én i det tredje. For å optimalisere studentenes praksisopplevelser, støttes praksisperiodene opp av seminarundervisning, der studentene gis anledning til å analysere opplevelsene sine i en faglig kontekst.
Mangfold av undervisningsaktiviteter
KULA har en rekke undervisningsaktiviteter som spenner fra forelesninger, gruppearbeid om aktuelle saker fra arbeidslivet til forskning. Gjennom KULA studiene gis studentene et profesjonelt språk, et analytisk perspektiv og evnen til å samarbeide. De får øve på å analysere, argumentere, presentere og diskutere, designe og evaluere.
"Vi er veldig stolte av hva studentene våre har oppnådd etter endt master hos oss"
Gode jobbmuligheter
Tidligere KULA-studenter jobber både i næringsliv og offentlig sektor, ofte i HR-relaterte stillinger, som konsulenter eller rådgivere. Det er all grunn til å være stolte over hva studentene har oppnådd etter endt KULA master. Karriereintervjuene viser at utdanningen leder til spennende jobbmuligheter.
En avsluttende oppmuntring fra Åsa er å gripe sjansen og søke seg til denne studieretningen!
– Du har store muligheter for utvikling både i løpet av studiene og etter at du har fullført KULA-masterstudiet, sier hun
Velkommen!