Masterstudent fra ISP i dialogmøte om fremtidens kunnskapspolitikk

Håvard Tjora har gått på masterprogrammet Lesing og skriving i skolen som tilbys ved ISP. 19. juni deltok han i Arbeiderpartiets dialogmøte om framtidens kunnskapspolitikk.

Håvard Tjora (foto: studenttorget.no)

Arbeiderpartiets kunnskapsgruppe som ledes av Trond Giske inviterte en rekke personer til dialogmøte for å få innspill til hvordan framtidens kunnskapspolitikk bør utformes.

Håvard Tjora, kjent fra TV-serien ”Blanke ark”, var også blant deltakerne på dialogmøtet. Han har dette semesteret tatt siste semester av masterprogrammet Lesing og skriving i skolen.

Han synes det har vært interessant å følge debatten, hvilket har vist skolen fra forskjellige ståsted.

– Det er viktig å fokusere på kunnskap fordi det er grunnsteinen til at vi skal gjøre og oppnå i landet vårt, sier Tjora til arbeiderpartiet.no.

Profesjonalisere lærerne

Hans viktigste innspill under dialogmøtet var å profesjonalisere lærerne.

– Vi har en kjempejobb å gjøre med lærerutdanningen. Dessuten trenger vi en kompetanseheving i leseropplæringen. Særlig gjelder dette videreopplæring av elever knyttet til leseferdigheter. Svært mange vet ikke hvordan de skal lese en faktatekst, sier Tjora.

Han understreker at 20 prosent av norske skoleelever leser så dårlig at de ikke kommer seg igjennom bøker.

– Da blir all lesing kjedelig og vanskelig. Ettersom utdanning i hovedsak er basert på at man skal lese bøker, må vi ha et større fokus på leseropplæring, sier Tjora.

Publisert 21. juni 2012 08:32 - Sist endret 16. jan. 2017 09:17