Blant de 100 beste

«UiO blant de 100 beste i verden på ni fagområder» er overskriften på dagens blogg fra rektor. Et av disse områdene er utdanningsvitenskap.

Illustrasjon. Colourbox.com

Skal vi tro resultatene fra denne årlige fagrangeringen i regi av QS World University Rankings, ligger vårt fagmiljø med andre ord svært godt an. Vi får en plassering mellom nr. 51 og 100.

I denne gruppen finner vi også to andre nordiske institusjoner, Universitetet i Stockholm og Universitetet i Jyväskylä, mens utdanningsvitenskap ved universitetet i Helsinki med sin 44. plass er det fagmiljøet som skårer høyest blant de nordiske universitetene.

På rangeringens tre øverste plasser finner vi ikke overraskende fagmiljøene ved University College London, Harvard University og Standford University. Vi finner 11 europeiske utdanningsvitenskapelige fagmiljøer blant de 50 beste og 17 miljøer i gruppen 51-100. Det betyr at vårt miljø er rangert blant de 28 beste i Europa.

QS legger resultatene fra tre hovedindikatorer til grunn for sine målinger: Omdømmeundersøkelse blant akademikere, omdømmeundersøkelse blant arbeidsgivere og siteringer av artikler fra databasen Scopus.

Les mer om undersøkelsen her.

Publisert 30. apr. 2015 14:25 - Sist endra 20. nov. 2015 11:30