Inviterer forskere til å skape fagentusiasme

I forbindelse med høstens semesterstart inviteres vitenskapelig ansatte ved fakultetet til å presentere forskningsprosjekter i «Grand prix-format».

Illustrasjon. Colourbox.com

- Sterkt inspirert av NFRs Forsker grand prix og populærvitenskapelige fenomener som Ted Talks, håper vi på å få til et lokalt Forsker grand prix i semesterstartsuka, sier kommunikasjonsrådgiver Øyunn Syrstad Høydal ved UV.

For absolutt alle

Hensikten er å skape en tettere kobling mellom forskning og fag på den ene sida og studentlivet på den andre. Arrangementet planlegges derfor i samarbeid med Kjellerutvalget og Fadderordningen ved UV.
- Målgruppa for arrangementet er alle ansatte og studenter ved fakultetet. Vi er derfor på jakt etter deltakere som er gode formidlere og som har prosjekter som er interessante for ei brei målgruppe. Prosjektene som presenteres behøver ikke å være rykende ferske, sier Høydal.

Forskning på storskjerm

Arrangementet vil gå av stabelen i foajeen på Helga Engs hus den 12. august. Deltakerne får fire minutter hver til sine presentasjoner, og det settes opp storskjerm til visning av visuelt materiale.

- Dette er en bra anledning til å formidle fagentusiasme til framtidas UV-forskere, og jeg håper mange melder seg på, sier Høydal.

Påmelding

Målet er at arrangementet skal gjenspeile den faglige bredden ved fakultetet, og at det også skal være en viss alder- og kjønnsbalanse blant deltakerne.

- Potensielle deltakere kan melde sin interesse via e-post, eller rett og slett banke på døra mi. Vi håper at ansatte som har lyst til å være med gir beskjed relativt snart. Det gjør videre planlegging og organisering litt enklere, sier Høydal.

Publisert 17. mars 2015 10:12 - Sist endra 27. jan. 2016 15:16