Karrieren er i gang

- Karrieren din starter når du begynner å studere, sier studentblogger og masterstudent på IPED,  Ingrid Somdal-Åmodt Vinje. Hun er en av ildsjelene bak årets Karriereuke.

FOTO: Alex Tufte/UV

- Det er dessverre ikke slik at et vitnemål fra UV åpner alle dører i arbeidslivet. I dag skal det mere til for å få en interessant jobb, og derfor ønsker jeg å bidra til større karrierebevissthet blant studentene på fakultetet, sier Vinje.

Synlighet gir resultater

Hun oppfordrer studentene til å være engasjerte og synlige, og er selv et levende bevis på at dette er en strategi som fungerer i karrieresammenheng.
- Etter at jeg valgte å bli en synlig student, har jeg fått jobb og flere relevante jobbtilbud. Engasjementet mitt ga meg praksisplass og tilbud fra flere bedrifter som ønsket at jeg skulle skrive masteroppgave fra deres organisasjon.

Vis deg fram!

Vinje mener selv at hun lærte verdien av å vise seg fram av et mannsdominert arbeidsmiljø.
- Jeg jobbet med mange menn, og da lærte jeg at det ikke nyttet å stå stille i en krok og vente på at noen skulle oppdage meg. Heldigvis studerer jeg et fag jeg brenner for, og da er det lett å la seg engasjere.

Finale

Karriereuka avsluttes torsdag 12. februar med inspirasjonsforedrag i Kjeller ´n og Ingrid Somdal-Åmodt Vinje oppfordrer alle UV-studenter til å komme for å få motivasjon til å tenke nytt om karriereplanlegging.
- Vi har fått to fantastisk flinke foredragsholdere. Den ene var i flere år en umotivert HF-student før hun tok grep om utdannelse og framtid. Den andre har gjort karriere innen markedsføring – lenge før studiene er avsluttet.

Publisert 9. feb. 2015 09:51 - Sist endra 19. okt. 2017 12:34