For en stemning, for en studiestart!

Mandag denne uken tok vi imot ca. 600 nye studenter til grunnutdanningene på UV. Solen skinte, og plassen utenfor Helga Engs hus var full av glade og smånervøse ansikter – klare for studiestart og livet som student på UiO!

Studenter samlet foran Helga Engs hus

Foto: Shane Colvin/UiO

Engasjer dere og støtt hverandre

Etter to år kan vi endelig arrangere studiestart uten koronarestriksjoner! Folk trenger ikke lenger å holde en meter avstand til hverandre og det står ikke flasker med hånddesinfeksjon på annen hvert bord. Når uken i tillegg starter med strålende sol og nesten 30 grader, da blir det god stemning! 

Studiestarten ble innledet med en oppfordring fra både dekan Rita Hvistendahl og prodekan for studier Melanie Kirmess om å engasjere seg og å støtte hverandre. 

Alle vet at det å være ny student er både spennende og litt skummelt, men det er en trygghet i å vite at man er flere i samme båt. Da er det også ekstra viktig at man tar aktivt del i det som skjer på campus og viser engasjement – det er kanskje den beste måten å bli kjent med hverandre på. 

Aktiviteter gjennom hele uken

I løpet av uken har det skjedd mye. Litt faglig, men mest sosialt. Studentene har vært med på blant annet velkomstseremoni på Universitetsplassen, semesterstartsfest med Helga hele Uka, UV-olympiade, velkomstforelesninger, Toga-fest med Kjellern, utekafé og speedfriending. Været har vært skiftende, men stemningen har vært gjennomgående god. 

En gruppe studenter poserer foran et tre
Foto: Shane Colvin/UiO
Hundrevis av studetner samlet på Universitetsplassen
Foto: Randi Melheim/UiO

Tenk på det; du har blitt student

Koordinator for studiestart på UV, Joachim Pacheco-Lie, oppsummerer uken:
–  Studiestarten har gått veldig bra! Fadderne våre gjør en helt fantastisk jobb og studiestarten hadde virkelig ikke vært mulig uten dem. Flere av de nye studentene sier at det er mye å sette seg inn i, og det forstår jeg veldig godt. Universitetet er stort og i løpet av den første uka blir studentene våre overrumplet med informasjon. 

– Samtidig tenker jeg det er viktig at ting er litt forvirrende og nytt, siden dette det er en del av det å bli ny student. Mitt råd er å være med på alle arrangementene og introforelesningene. Ta en kopp kaffe og gå rundt på campus og tenk på det; du har nå blitt student!

Tre jenter som smiler
Foto: Shane Colvin/UiO

Lykke til med studiene

I tillegg til studentene på grunnutdanningene starter det også nye studenter på master, praktisk-pedagogisk utdanning og årsenhetene. Vi ønsker alle våre nye studenter hjertelig velkommen til Det utdanningsvitenskapelige fakultet og lykke til med studiene!

 

(Videoproduksjon: Shane Colvin/UiO)

Publisert 19. aug. 2022 11:21 - Sist endra 19. aug. 2022 11:21