Bry deg på UV: Verdensdagen for psykisk helse

Alle har behov for å bli sett. Det å bli sett gir en følelse av å høre til og være viktig. Tilhørighet er grunnleggende for god psykisk helse. 

Meld deg på foredrag, workshops og møt oss på stand! 

Bildet kan inneholde: ansiktsuttrykk, lue, kul, tekst, lokk.

5 grunner til å markere Verdensdagen
Bildet kan inneholde: sittende, illustrasjon, tegnefilm, samtale, deling.

 • At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte
 • Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer
 • Å styrke den psykiske helsen
 • Et mer inkluderende nærmiljø,
  arbeidsmiljø og skolemiljø                                              
 • Et rausere samfunn          

Program for dagen 09:30-14:00

Vinn premie eller utfordring ved å snurre lykkehjulet. Foredrag og workshops krever påmelding, det er mulig å melde seg på flere (eller alle) foredragene!

Wake me up

Wake me up er en ideell organisasjon som jobber for å bryte den økende trenden på psykisk helseplager blant unge og unge voksne. Vi har som formål å kunne være tilstede, motivere og inspirere unge til å ta sine egne beslutninger, gå sine egne veier og skape egne endringer. Vi er der for deg og ønsker å invitere deg på workshop under Bry deg dagen:  

Foredrag og Workshop: Om å være ensom og ikke tørre å ta eksamen

Helga Engs hus, Auditorium 1 - 10:15-12:00 
Hva kan få sosiale og skoleflinke unge mennesker til å miste helt troen på seg selv i møte med universitetslivet? -  En historie om å være ensom ny student og ikke tørre å ta eksamen eller spørre om hjelp til mestring og selvinnsikt. Maria Urkedal York har jobbet som lærer i over 10 år og er en av coachene i Wake me Up. Hun har selv studert på UiO og har det siste året også undervist her for at unge skal være inspirert og ha en hverdag de trives med. 

Etter foredraget blir det workshop: Verdien av verdier. Forstå hva som er de viktigste verdiene dine og hvordan du kan bruke dem til å ta bedre valg, få bedre resultater i studiene og leve på en måte som føles bra for deg. 

Meld deg på!

Motivasjon er like varig som å dusje

Helga Engs hus, Auditorium 2, 12:15-13:00

 • Et foredrag som vil løfte selvfølelsen, inspirere den enkelte til et økt ansvarlig perspektiv.
 • Hva får oss mennesker til å tåle, mestre, prestere og lede oss selv på en god måte?
 • Tilhørerne vil bli minnet om at motivasjon, glede og energi er ferskvare. Derfor vil de også bli konkrete verktøy og øvelser for å styrke den personlige handlekraften, evnen til selvtenning!
 • Ekstraordinære resultater kommer av helt ordinære aktiviteter gjort gjentakende over tid - våre vaner

Espen O. Simonsen foredrag - Om motivasjon - Book hos Athenas!
Espen O. Simonsen er kjent som programlederen for Øya på TV2, og viljestyrkeekspert i første sesong av kompani Lauritzen. han er en erfaren kurs- og foredragsholder på temaer som motivasjon, ledelse, robuste relasjoner, tilstedeværelse, kommunikasjon og kjærlighet. 

Meld deg på!

Karrieresenteret

Karrieresenteret ved UiO bistår studenter i kartleggingen av hvordan universitetsutdanningen kan brukes i fremtidige oppgaver og roller i arbeidslivet. Vi tilbyr blant annet kurs og veiledning innen jobbsøking og karriereutvikling. Tenk karriere tidlig i studieløpet, og bruk Karrieresenterets tjenester allerede fra dag én som student. 

Hvordan håndtere overgangene i livet??

Helga Engs hus, Seminarrom U31 13:15-14:00

Gjennom livet opplever vi flere overganger, enten vi vil eller ikke. Noen av overgangene har større betydning for oss enn andre. 

Her er noen av eksempler på overganger du kanskje har vært gjennom allerede, eller kommer til å møte:

 • Fra elev på videregående til student på universitetet
 • Flytte fra bygd til storby
 • Gå fra å være i et forhold til å bli singel
 • Fra studieliv til arbeidsliv

Det er ikke nødvendigvis endringen i seg selv som er det mest utfordrende, men de psykologiske prosessene som skjer når du opplever en endring som er viktig for deg. Når du får innsikt i disse prosessene, vil du lettere kunne takle overgangene du kommer til å møte i livet ditt. Bli med på denne workshopen for å få noen verktøy du kan bruke slik at du står bedre rustet til neste gang du opplever en endring som har betydning for deg. 


Vivienne Lumayag - Karrieresenteret
Vivienne Lumayag jobber som veileder på Karrieresenteret ved UiO. Hun har bachelor i pedagogiske og psykologiske fag og en master i rådgivning fra NTNU. I jobben som veileder holder hun workshops og veiledningssamtaler for studenter gjennom hele studieløpet. 


Meld deg på!

SiO Helse

Studielivet byr ikke bare på glede, trygghet og god helse. For mange kan livet som student tidvis være ganske krevende. Da kan Studenter spør gi litt hjelp på veien. Møt SiO helse på stand, bli kjent med SiO sitt helsetilbud og spørrekanalen: Studenter spør.

Studentprestene

Trenger du noen å snakke med?

Til en studentprest kan du komme med alt. Du trenger ikke ha en religiøs bakgrunn eller problemstilling. Bli bedre kjent med hva studentprestene er og møt oss på stand for en hjemmebakt kake og rykende fersk kopp kaffe. 

Studentutvalgene

Flere av våre foreninger kommer på stand, møt blant annet Studentutvalget og Fagutvalget ISP

Publisert 14. sep. 2020 11:21 - Sist endra 13. okt. 2020 08:37