Straks klar for aktivt vårsemester

Ressurssenteret IDEA tilbyr kurs og arrangementer for UVs studenter og ansatte fra midten av januar og utover hele vårsemesteret. Aktivitetskalenderen oppdateres kontinuerlig, så følg med og engasjer deg! 

Mann presenterer foran lerret. Foto

Joshua Lawrence, professor ved Institutt for pedagogikk, snakker om «blended learning» og undervisning som kombinerer fysiske samlinger og digitale læringsaktiviteter under IDEAs seminar og lansering den 3. november 2021. Foto: UiO

Nytt år og nye muligheter til å nå enda bedre fram til studentene! Tenker du at de digitale verktøyene du bruker – eller blir utsatt for – kan bli enda bedre integrert i undervisningen? Da bør du ta en prat med ressurssenteret IDEA.

Vårens aktiviteter

Nå er vårkalenderen publisert og du kan snart melde deg på ett av de mange arrangementene. 

En stor del av vårens tilbud for undervisere fokuserer på opplæring i å bruke det nye utstyret som er installert i undervisningsrommene på Helga Engs hus. Kamera, mikrofoner og skjermer som støtter hybrid undervisning og gruppearbeid ble installert i desember 2021, og utstyret er klart til å brukes i vårsemesterets undervisning.  

Opplæringen organiseres av IDEA og UV IT og begynner allerede mandag 17. januar. Kurset tar kun en time, og vips: så er du klar for første undervisning med det nye utstyret i seminarrommene!

Her finner du en oppdatert liste over IDEAs ulike aktiviteter.

Gir utviklingsstøtte

– Vår hovedoppgave er å lytte til deg som er student eller ansatt på UV, og finne ut hva og hvem du trenger for å innovere prosjektet ditt, forteller Emily Oswald, prosjektkoordinator for IDEA.

– Neste steg er å finne og tilby personer som har kompetansen du etterspør, for eksempel nyskapende undervisningspraksiser som kan hjelpe deg videre. Vi gir deg bistand til å i bruk kunnskapen på egen hånd, sier Oswald.

Treårig prosjekt

IDEA er opprettet for å tilby arenaer for erfaringsdeling om undervisning, utvikling og deling av pedagogisk innovasjon, arbeid med pedagogisk utvikling og bruk av digital teknologi i eget studieprogram eller -emne. 

Ressursenterets slagord er pedagogisk innovasjon i undervisning og digitalisering – med brukeren i fokus. IDEA blir akkurat så bra som ditt engasjement i senteret! 

--> Her finner du mange gode ressurser for online-undervisning
--> Her finner du en oppdatert liste over IDEAs ulike aktiviteter 
--> Her finner du ressurser til opplæring i å bruke nytt utstyr

Ruger du på en idé? Ikke nøl med å ta kontakt! 

Bildet kan inneholde: smil, bord, flaske, briller, vannflaske.
Arbeidet med etableringen av IDEA begynte i august 2021 med offisiell lansering 3. november. Her åpner dekan Rita Hvistendahl og prodekan Crina Damşa festkaken. Prosjektet har en prøvetid på tre år, men håpet er at tilbudet blir permanent. Foto: UiO

 

Emneord: Undervisningskvalitet, digitalisering, Innovasjon Av Monica Bjermeland
Publisert 6. jan. 2022 11:12 - Sist endret 1. feb. 2022 15:23