Akademisk skriveuke ved UV

Sliter du med å skrive oppgaver? Stresser du på eksamen? Å skrive gode akademiske tekster kan læres. Akademisk skriving er nyttig for alle, uansett om du er førsteårsstudent eller masterstudent. Meld deg på workshopene og kom et steg nærmere A på eksamen.

Uken som vil få deg et steg nærmere A'en

Akademisk skriveuke 9.-12. april er en uke full av inspirerende og spennende workshops. I løpet av uken får du muligheten til å delta på en lærerik workshop i studiemestring, samt tre andre interaktive workshops. Enten du går på bachelor eller master ved UV, skriver semesteroppgave eller leser til eksamen, vil du få utbytte av å delta.

Workshopen i studiemestring holdes av høyskolelektor Tomas Alfred Røen, mens de andre workshopene ledes av erfarne studenter fra blant annet Veiledning i akademisk skriving og Mentorprogrammet. Dette er et lavterskel tilbud, kursene er interaktive og målet er at du skal få testet ut det du lærer underveis. Du føler kanskje at det nærmer seg eksamen og at du ikke kan kaste bort tiden på dette? Men det er nettopp dette du bør bruke tid på; du kan velge ut de kursene som du føler du har behov for og vi garanterer deg at det er nyttig til eksamen.

Workshops

Studiemestring

Mestrer du studiehverdagen? Det å lykkes på eksamen handler også om å mestre studiehverdagen. På denne workshopen har vi satt sammen våre beste tips og triks innen studieteknikk for deg som studerer hos oss. Du vil bli kjent med teknikker som kan hjelpe deg å konsentrere deg bedre, lese raskere og huske mer. Vel møtt til et interaktivt og nyttig kurs!

Kontroll på eksamen

Friker du ut rett før eksamen? Dette er kurset for deg som vil gjøre det bra på skoleeksamen. Du vil bli veiledet av en student med lang erfaring i eksamensskriving. Du får nyttige verktøy som du kan bruke på eksamen. Vi viser deg hvordan du strukturerer en god eksamensbesvarelse og gjør deg trygg i en eksamenssituasjon. 

Kildehenvisning og drøfting

Sliter du også med kildehenvisning og drøfting? Dette er workshopen for deg som vil få kildehenvisning under huden og bli ekspert på drøfting. Du blir veiledet av en student med lang erfaring. Vi lærer deg teknikker som hjelper deg til å skrive gode drøftingsoppgaver og hvordan du skal kildehenvise i disse oppgavene.

Skriveprosessen

Får du lett skrivesperre eller blir teksten bare tull og ball? Dette er workshopen for deg som skal skrive oppgaver og trenger hjelp til skriveprosessen. På dette kurset vil du bli veiledet av en student med lang erfaring i å skrive hjemmeeksamener og arbeidskrav. Du får nyttige verktøy som hjelper deg å strukturere skriveprosessen og bli bedre på å unngå skrivesperre.

Tid og sted for de ulike workshopene

Du kan melde deg på flere workshops, men kun en pr dag.

Mandag 9. april—fullbooket

 • Kl. 12.15 – 14.00 – Studiemestringskurs med Tomas Røen (rom 232)
 • Kl. 14.15 – 16.00 – Studiemestringskurs med Tomas Røen (rom 232)

Tirsdag 10. april—fullbooket

 • Kl.16.15-18.00 Kildehenvisning og drøfting (rom U30)
 • Kl.16.15-18.00 Skriveprosessen (rom U31)
 • Kl.16.15-18.00 Kontroll på eksamen (rom 234)

Onsdag 11. april- fullbooket

 • Kl.12.15-14.00 Kildehenvisning og drøfting (rom 494)
 • Kl.12.15-14.00 Skriveprosessen (rom 234)
 • Kl.12.15-14.00 Kontroll på eksamen (rom 232)

Torsdag 12. april- fullbooket

 • Kl.14.15-16.00 Kildehenvisning og drøfting (rom U30)
 • kl.14.15-16.00 Skriveprosessen (rom U31)
 • kl.14.15-16.00 Kontroll på eksamen (rom U36)

Påmelding

Det er begrenset med plasser så vær tidlig ute med å melde deg på. Du trenger ikke å ta med noe, men kun møte opp.

Alle kursene er nå fullbooket.

Publisert 17. mars 2018 10:17 - Sist endret 12. feb. 2019 14:12