Ofte stilte spørsmål

Hva er studiestarten- hvordan får jeg en faddergruppe?

Første dag på Blindern får du tilbud om å bli med i faddergruppe. I gruppa får du flere faddere som er erfarne studenter som hjelper deg til å finne fram på universitetet, hjelper deg til å bli kjent med andre studenter og kan gi deg råd og tips i oppstarten av studiet. Du velger selv hvor mye av fadderaktivitene som du vil være med på. En faddergruppe gir det et godt utgangspunkt for å samarbeide med andre studenter i studiet, for eksempel i kollokviegrupper. Mange sier at det er venner fra faddergruppa som forblir deres venner gjennom hele studietiden.

Jeg er usikker på om jeg vil være med i studiestarten - bør jeg bli med?

  • Den første uken vil du bli kjent med de du skal studere med. I studier vil du måtte samarbeide med andre enten gjennom gruppearbeid eller at dere vil øve sammen til eksamen. Det er vanlig å lage en kollokviegruppe (arbeidsgruppe) med medstudenter på ditt program. Gjennom studiestarten opplever mange at det blir lettere å lage disse gruppene
  • Det blir gøy - det vil bli en blanding av faglige- og sosiale arrangementer
  • Blir du med i studiestarten vil du møte mennesker som du vil fortsette å være med som student. 

Hvor skal jeg møte opp?

De fleste fysiske aktivitetene vil være på Helga Engs hus. Se oversikten over hvor og når du har aktiviteter på din programside HER. Merk at på grunn av koronaviruset kan flere av aktivitetene bli digitale. 

Når skal jeg møte opp?

Første dag i studiestarten er mandag 10. august (uke 33) og varer til og med fredag 14. august.

Hvordan registrerer jeg meg som student?

Du må registrere deg som student i Studentweb. Første frist for registrering er innen torsdag 13. august. All registrering og betaling av semesteravgift må være gjort innen 1. september. På informasjonsmøte i uke 33 får du veiledning og hjelp med registrering.

Hvordan får jeg brukernavn og passord?

Du får brukernavn på SMS i månedsskiftet juli/august. Passord må du lage selv. Du kan også logge inn på Studentweb med miniID/BankID.

  • Fra 3. august vil du bli invitert til Microsoft Teams. Her får du mulighet til å holde kontakten med dine medstudenter, faddere og administrasjonen under studiestarten.. For å logge inn i Teams tar du i bruk din UiO adresse. Tips: Invitasjonen til Teams med pålogginsinformasjon blir sendt til din UiO e-postadresse. Du kan logge inn på mail.uio.no

Hvordan betaler jeg semesteravgift?

I studentweb finner du informasjon om hvordan du betaler semesteravgiften.

Hvordan får jeg studentkort?

Når du har registrert deg i studentweb og betalt semesteravgift kan du få studentbevis. Dette henter du fra SIO-kundesenter.

Hvor finner jeg timeplanen min?

Hvert fag (emne) har en nettside (emneside). Hvert semester har en nettside (semestersiden) som du finner fra emnesiden. Timeplanene ligger på semestersiden for hvert emne. Når du har registrert deg vil du få en elektronisk timeplan  på nettsiden «mine studier».

Hvordan kan jeg låner bøker?

Når du har fått studentkort kan du bruke det som lånekort. En del pensum kan lånes som elektroniske bøker eller artikler.

Bøkene kan lånes fra våre biblioteker.Se mer informasjon på universitetsbibliotekets hjemmesider

Hvor kan jeg kjøpe pensum?

Du kan kjøpe pensum i bokhandelen/Akademika eller brukt fra andre studenter. Eksempel er ibok.no, eller brukt pensum UiO på Facebook. Flere bøker kan også kjøpes som ebok.

Hvor kan jeg få veiledning og hjelp til å forstå et emne?

Vi har både drop-in veiledning og mulighet for å booke seg på en veiledningstime. Se mer informasjon om dette på UV sin studieveiledningsside

Hvordan finner jeg informasjon om mine studier på nett?

Det er mange nettsider å bli kjent med. Begynn på din programside for å få oversikt over emnene du skal ta.

Jeg har studert tidligere og ønsker godkjenning av emner.

Sett deg inn i oppbyggingen av programmet slik at du vet hvilke emner du ønsker fritak for. Søk så fort som mulig om godkjenning. Bestill veiledningstime, helst før studiestart.

Publisert 9. juni 2020 09:17 - Sist endret 8. aug. 2020 10:47