LEDER 02/21

RENESSANSEN

 

PDF-versjonen

Denne høsten kom usikre, forsiktige studenter tilbake til campus etter over ett år med koronapandemi og restriksjonene som fulgte med. Alle gode lese- og skrivevaner vi hadde skapt over flere år måtte vi lære oss på nytt.

Hvordan gjorde vi det egentlig før pandemien? Klarte vi å studere hver dag hele dagen på campus? Kostet det virkelig så mye for kaffen på Georg Sverdrups hus? Nå er det på tide at vi finner ut av dette! Studentene er tilbake, men tiden har gått, og ting kommer ikke til å bli som de var før, i alle fall ikke med det første. Vi må skape alt på nytt. Derfor ble renessansen temaet for høstens utgave av Pedagogisk Profil. Renessansen forteller om fornyelse, og det er noe som godt betegner hvordan det har vært når samfunnet og universitetet har åpnet igjen.

I denne utgaven har vi både tekster om hvordan studentene hadde det under nedstengingen, og om hvordan det har vært å komme tilbake på campus. Utvekslingsstudentene har også fått kommet til orde. Interessant nok har vi også en tekst om deltidsstudentene, som har andre opplevelser av å måtte komme tilbake på campus.

For PPU-studentene som går deltid har digital undervisning vært en god ting. Vi har også dokumentert hvordan studentengasjementet blomstrer igjen gjennom flere arrangementer organisert av de ustoppelige studentforeningene på Helga Engs. Hvis du vil prøve ut nye ting på kjøkkenet, får du tips av far og sønn hvordan du kan diske opp med tyrkisk eggerøre.

Vi anbefaler den poetiske teksten om hvordan det føles å begynne studere igjen og komme ut blant folk igjen.

Kanskje lurer du på hva som har skjedd på sosiale medier de siste atten månedene, og da kan vi by på

en artikkel om såkalte TikTok-eksperter. Du kan også lese en mer faglig tekst om to perspektiver på utdanning og frigjøring, samt en slags bokanmeldelse av en relativt ny nynorsk oversettelse av Mary Shelleys Frankenstein.

Vi håper du har glede av denne utgaven av Pedagogisk Profil. Velkommen tilbake til campus!

Av ELODIE SZYGENDA, KRISTIN TORMODSDATTER HYLLAND
Publisert 11. nov. 2021 00:00