Musikkbingo

Har du hørt om Fagutvalget ved institutt for pedagogikk og hva de arrangerer for studentene? Her får du mulighet til å bli litt bedre kjent med fagutvalget og hva du ikke bør gå glipp av til neste gang.  

Bildet kan inneholde: smil, gest, lykkelig, bord, stol.

PDF

Annika er den som møter meg i det jeg trer inn på Kjellern. Velkomsten får meg til å føle at jeg har vært der før. Lokalet har en bar, «DJ-bås», bordtennis og mange sitteplasser. Veggene prydes av nostalgiske bilder, LP-plater og LEDlys. Annika er sosialt ansvarlig i foreningen. I dag er hun med på å arrangere gratis musikkbingo på Kjellern studentpub i Helga Engs hus.  

 

«Det er en morsom ting å samles rundt hvor vi slår sammen musikk fra vår tid med bestemorbingo,» forteller hun. «Vi har det for å skape noe sosialt for pedstudenter. Ofte er det mye som skjer i august, men så kommer september og så blir det helt stille.» 

 

Fagutvalget opplever særlig at kullet som begynte i fjor ikke har det miljøet man trenger for å trives som student. «Vi prøver å gjøre det lavterskel. Da kan man spørre de man er i kollokvie med: «Hei, vil du bli med på dette?» Man har et sted å invitere til som ikke er hjem til seg selv,» sier Annika. 

 

Da jeg spør hvem som burde komme på musikkbingo, sier hun at tilbudet er rettet mot alle pedagogikkstudenter. Spesielt burde man invitere noen man ønsker å bli bedre kjent med. Annika trekker på smilebåndet i det hun forteller at det er en god måte å sjekke ut musikksmaken deres på. «Så ser man: okay, match!»  

 

I tillegg til å delta på arrangementer, kan du bli intern eller en del av styret. Annika har selv hatt lite tid til verv i studietiden, men nå er hun positivt overrasket. «Man møter utrolig hyggelige mennesker som er keene på å bidra.» I fjor savnet Annika å kunne bli kjent utenfor skolen og forelesninger. Hun begynte på master i 2020 med ny klasse. Derfor er det flere hun ikke har blitt ordentlig kjent med før nå. For å bidra til studentmiljøet vil fagutvalget derfor være synlige for pedagogikkstudentene.   

 

«De skal kjenne til oss og vite at hvis vi arrangerer noe, så er det kule, morsomme ting hvor man kan lære noe.» Annika påpeker at pedagogikkstudiet ikke har en så tydelig identitet. «I fagutvalget kan man møte andre som er på ulike steder i graden og dermed forstå litt hvor man er på vei. Det har hvert fall vært en prosess for meg fra jeg begynte på bachelor.»  

 

Sist, men ikke minst spurte jeg Annika hvor god hun er i musikkbingo.  

«Jeg vant jo to ganger nå da. Men det som er med bingo er at det er litt brains og litt flaks, så du kan hverken legge det på den ene eller andre siden. Ha en bred musikksmak tror jeg er nøkkelen, like litt av alt.» 

 

Samfunnet har nettopp åpnet opp igjen og studentlivet blir bedre og bedre, ifølge studentene på musikkbingo. Karoline (lektorstudent 4. året), Angelica (PPU) og Shamshad (lektorstudent 5. året), hadde meninger om både musikkbingo, boller og koronaåret. 

 

Hvordan fant dere ut om arrangementet? 

Karoline: Vi satt bare her fordi vi egentlig er en del av Kjellern. Så hørte vi at det skulle være utleie og det kom noen jenter ned med boller. Da tenkte vi at vi hadde lyst på boller også ble vi bare. Vi hørte også at det var bra premier. Det er litt tilfeldig at vi dro hit, men det er viktig for meg å støtte de organisasjonene og foreningene som er på fakultetet. Og selv om jeg ikke er en del av IPED er jeg opptatt av at det skal være engasjement på huset.  

Shamshad: Vi liker den utradisjonelle snacksen. Det er ikke pizza som man får overalt, men boller. Og det er ordentlige boller, ikke fra Narvesen. 

Ikke sånne hveteboller som ble delt ut i fadderuka, legger Karoline til.  

 

Hva savnet dere med studentlivet i fjor? 

Angelica: Ting som det her.  

Karoline: Ja, nå er det sånn at du bare kan slenge deg med på ting, og det er veldig gøy. Det savnet jeg veldig i fjor og nå er det åpent for alle. 

Shamshad: Vi savnet å gjøre ting spontant sånn som det her. Det var ikke muligheter for det. Hvis dette her hadde vært samme scenario i fjor så måtte vi kanskje ha dratt fordi vi ikke var påmeldt.  

Alle ved bordet nikker bekreftende.  

Karoline: Det er nok flere her som kom litt spontant. Hvis ikke det hadde vært mulig, så hadde det nok ikke vært like bra oppmøte som nå. 

De er alle enige i at påmelding, kohorter, booke bord og smittesporing er godt å slippe.  

 

Hvor gode er dere i musikkbingo? 

Angelica: Det gikk jo ganske greit da, siden vi vant. Vi fikk en premie.  

Hun viser frem foodoragavekortet. «Det blir middag i dag.» 

Karoline: Vi vant jo ikke da.  

Angelica: Nei, men alle vant på sin måte.  

Karoline: Vi visste om de fleste sangene fra før.  

Angelica: Ja, vi var ganske godt rustet sånn sett.  

Shamshad: Vi kan takke koronaåret for det.  

Karoline: Ja, i løpet av dette året så har man hatt tid til å høre mye på musikk.  

Angelica: Fra TikTok, der er det mye av disse sangene.  

 

Av MARTE HILLEREN HAGEN
Publisert 2. des. 2021 00:00