Pedagogisk Profil Podcast

«Å lage podkast er god læring for elevene.» slår Elin Nyberg fast i en artikkel på forskning.no[1].  «Podkast er godt egnet for tilrettelegging av undervisning.» Slik har Michael Fjørtoft Hoffmann opplevd det. Derfor handler vårens podkast til Pedagogisk Profil om podkast i undervisningen. Michael snakker med to ungdommer om hvile erfaringer de har med podkast i undervisningen.

 
Bildet kan inneholde: smil, kjeve, nakke, gest, kul.

PDF

Pedagogisk Profil Podcast er tilgjengelig på Spotify https://open.spotify.com/show/2Z7YVkOGOxhfTSW51qM2xw og gjennom vår hjemmeside: https://www.uv.uio.no/livet-rundt-studiene/pedagogisk-profil/   

Kjente du til at Pedagogisk Profil har sin eigen podkast på Spotify? Det er heilt sant det og så langt er det publisert 5 episodar. Nokre av dei er på engelsk, mens andre er på norsk.

Eit lite oversyn over episodane så langt:

Episode 1 Er på engelsk og handlar om korleis fotoet som Shane Balkowitsch tok av Greta Thunberg hamna  på framsida av Pedagogisk Profil etter at hun ble kåret til «Årets person» av Time magasin. 

Episode 2: I denne episoden snakkar redaktør, Ismail Acar, med litteraturvitar og lektor Kenneth Bareksten om omgrepet Generasjon prestasjon. Kenneth deler sine erfaringar frå klasserommet, fortel om den siste Ungdata-undersøkinga og demonstrerer kva "brain breaks" er.

Episode 3: Tobias Tungland er ein av journalistane våre i redaksjonen med ein oppvekst fylt av inntrykk frå verda rundt. Han skreiv har tidlegare skrevet om barndommen sin på over halvparten av kontinenta. I denne episoden snakkar han med Ismail og går djupare inn i fleire av hendingane. Kvifor var ikkje dei andre norske elevane gode venner medan han gjekk på skule i Tyrkia? Korleis er det å være elev i prestasjonsfokuserte Asia? Kva var det ved BI skolen som gjorde Tobias deprimert? Tobias slår også et kraftig slag for folkehøgskulen. La den leve vidare!

Episode 4 Er på engelsk og ein samtale med Peter Maassen som er professor i Høgare utdanning ved Universitet i Oslo. Tema for intervjuet  er Covid-19 og høgare utdanning.

Episode 5:  Sten Runar Ludvigsen var i fire år dekan ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved UiO. Korleis opplevde han denne tida?  Det fortel han meir om i intervju med Karl Henrik Storhaug Reinås.

Fleire episodar er i produksjon.

Korleis får du ta i podkasten? Skann QR-koden med mobilen din og sie til mobilen at den skal opne linken direkte med Spotify. Så er du i gang.

Av Michael Fjørtoft Hoffmann
Publisert 13. nov. 2021 13:11 - Sist endret 13. nov. 2021 13:14