Læring – en podkast fra UV

logo, font, grafikk, grafisk design.

Vi lærer hele livet. I denne podkasten møtes forskere og andre gjester med personlig erfaring, for å snakke om forskning på læring. Jobber du i praksisfeltet, er du forelder, eller bare nysgjerrig på hva som skjer i norske klasserom? Da håper vi du vil lytte til samtalene der forskning møter praksis.

Podkasten blir produsert av Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

Kommunikasjonsrådgiver Monica Bjermeland (vikar)

Abonner direkte på Læring fra Spotify

hør på Læring i Itunes

Episoder

• Joke Dewilde Einar Ilner. Foto Det nye språkidealet er språkrikdom 4. nov. 2021

─ Det er ein myte at jo meir norsk vi pøsar på med i språkopplæringa, jo raskare lærer elevane norsk, seier forskar Joke Dewilde.

• Elisabeth Egner og Linn Stokke Guttormsen. Foto − Ta den telefonen du kanskje gruer deg til, selv om du stammer 22. okt. 2021

− Stamming er så mye mer enn bare det som er synlig på overflaten. Dette må vi huske når vi snakker om hva vi kan gjøre for å hjelpe de som stammer, sier forsker og ekspert på stamming Linn Stokke Guttormsen.

• Trude Nilsen og Sigrid Bloemeke. Foto. Hva fremmer en innovativ skolekultur? 13. okt. 2021

Innovasjon er viktig for skolens tilpasningsevne til samfunnsendringer og for at elever skal klare seg i morgendagens samfunn. Men hvordan gjøres dette?

• Bente Akre og Jeffrey B.Hall. Foto. Må du være jurist for å være skoleleder? 1. okt. 2021

En norsk rektor må forholde seg til 400 lover og forskrifter. Ofte kommer elevens rettigheter i konflikt med arbeidstakers. Altså lærerens. Er det på tide å ansette jurister på skolene?

• Forskar Marte Blikstad-Balas (t.v) og mor Øyunn Syrstad Høydal. Foto Heimeskulen under «lockdown» 8. sep. 2021

Stor variasjon og dårlegare opplæring blei resultatet. – Ved neste lockdown må lærarane ha retningslinjer på kva ein vanleg skuledag heime skal innebere, seier forskar Marte Blikstad-Balas og får støtte av heimeskulemor Øyunn Syrstad Høydal.

Mer ...