Læring – en podkast fra UV

logo, font, grafikk, grafisk design.

Vi lærer hele livet. I denne podkasten møtes forskere og andre gjester med personlig erfaring, for å snakke om forskning på læring. Jobber du i praksisfeltet, er du forelder, eller bare nysgjerrig på hva som skjer i norske klasserom? Da håper vi du vil lytte til samtalene der forskning møter praksis.

Podkasten blir produsert av Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.

UV bidrar også med episoder til Universitetets podkast «Universitetsplassen». Hør episodene her!

Kommunikasjonsrådgiver Monica Bjermeland (vikar)

Abonner direkte på Læring fra Spotify

hør på Læring i Itunes

Episoder

• To unge menn som diskuterer. Foto Podkast: Vil helst være anonyme i sosiale medier 26. apr. 2022

Mange elever i ungdomsskolen og på videregående er skeptiske til å delta i diskusjoner på sosiale medier. De leser og tar inn mye, men frykter ubehaget ved å diskutere på nett. – Slik kan vi dessverre gå glipp av viktige, unge stemmer, sier forsker Nora Elise Hesby Mathé.

• Nærbilde av kamera. Illustrasjonsfoto. Podkast: ─ Bruk av video kan gi oss bedre lærere 7. apr. 2022

Utdanningen til fremtidige generasjoner står på spill når vi skal utdanne nye lærere. Lærerutdanningen må være relevant for det som skjer i skolen. Kan en videoapp være en del av løsningen?

• Kjell Skogen og Marthe Trønnes. Foto Podkast: − Alle elever har et talent, min jobb er å få øye på det 29. mars 2022

Alle elever begynner på skolen med sine unike forutsetninger for læring, genetiske og miljøbestemte. Ved å fokusere på viljestyrke, selvkontroll og impulskontroll kan læreren hjelpe eleven til å utforske og smi fram talentene sine, til og med i videregående.

• Bøker i hylla. Illustrasjonsbilde. Podkast: Er læreboka død? 15. mars 2022

Forskning viser at norske lærebøker er konservative. De endrer seg i liten grad, selv når det kommer nye læreplaner. Har den norske læreboka utspilt sin rolle?

• Bilde av gjestene i podcasten Podkast: Det digitale skiftet i klasserommet: – Aldri vært morsommere å være lærer 2. mars 2022

En iPad til hver elev skaper skrekk og uro blant noen, nysgjerrighet og kreativitet blant andre. Hvilke nye muligheter får læreren, og hva blir borte på veien?

Mer ...