Forskningsaktuelt

Aktuelle saker

• seascroppet Skal gjøre elevene i stand til å løse klimakrisen 8. mars 2019 12:15

Professor Erik Knain og kollegaene hans får 15 millioner av EU til et prosjekt som skal gjøre skolelever, lærere og lokalsamfunnet utenfor skolen i stand til å samarbeide om og mestre store samfunnsutfordringer knyttet til klima og bærekraft.

• classroom_sketch Kobler forskning og utdanning i masteremnet Quality English Teaching 7. mars 2019 08:12

I et nytt masteremne i engelskdidaktikk får studentene roller som forskningsassistenter i det pågående videoprosjektet LISE – Linking Instruction and Student Experiences. Resultatet presenteres på en prøveforelesning.

• 507-surt-eplecolourbox8686302 Forsker avkrefter myte om personer med autisme 6. mars 2019 05:21

Mange tror at personer med autisme tolker alle uttrykk bokstavelig. Ny forskning viser at dette ikke alltid er tilfelle. Og hvis det er tilfelle så er det språkvansker, og ikke autisme som er forklaringen.

• nora_mathe_img_6938 Disputas: Nora Elise Hesby Mathé 4. apr. 2019 12:15

Master Nora Elise Hesby Mathé vil forsvare sin avhandling for graden ph.d. med tittelen:

Democracy and politics in upper secondary social studies. Students’ perceptions of democracy, politics, and citizenship preparation.