Forskningsaktuelt

Aktuelle saker

• sprokloypa Nye ressurser skal hjelpe lærere med nasjonale prøver 24. aug. 2020 07:40

– Nasjonale prøver skal være et felles utgangspunkt å drive god leseopplæring, forteller fagmiljøet bak de nasjonale prøvene i lesing. Den ferske nettsiden Språkløyper skal hjelpe lærere i arbeidet med å følge opp resultatene fra prøvene.

• 507bruk-denne-tinnitu-colourbox43443219 Så enkelt kan dine plager med tinnitus avdekkes 28. juli 2020 21:28

Forskere har kvalitetsvurdert et skjema som fagpersoner på hørsel kan bruke for å avdekke pasienters opplevelse av øresus. – Dette skjemaet får tommel opp av oss, og gir en pekepinn på hva pasienten trenger hjelp med for at plagene skal reduseres.

• samtavla-i--bruk Mikroblogging i klasserommet gjør at flere deltar i samtalen 16. juni 2020 15:51

Det er ikke alle elever som deltar i den tradisjonelle samtalen i klasserommet, men nå viser ny forskning at digitale samtalerom gir økt deltakelse og bedre samtaler.

• heller-mia-cecilie-200 Disputas: Mia Cecilie Heller 2. okt. 2020 12:00

Master Mia Cecilie Heller ved Institutt for pedagogikk vil forsvare sin avhandling Supporting second-language learning in the early elementary years: A researcher-practitioner approach for graden Philosophiae Doctor.