Forskningsaktuelt

Aktuelle saker

• Lise Ann Gummesen holder opp bokstaven Ø for en gruppe innvandrere. Foto Norskopplæring for voksne: – Bruk det du har, uansett språk! 16. mai 2022 10:45

– Transspråking krever at læreren tør å slippe taket i faget og språket hun kan godt og er mer detektiv enn lærer. Da kan magi oppstå! sier forsker Joke Dewilde.

• To unge menn som diskuterer. Foto Podkast: Vil helst være anonyme i sosiale medier 26. apr. 2022 11:33

Mange elever i ungdomsskolen og på videregående er skeptiske til å delta i diskusjoner på sosiale medier. De leser og tar inn mye, men frykter ubehaget ved å diskutere på nett. – Slik kan vi dessverre gå glipp av viktige, unge stemmer, sier forsker Nora Elise Hesby Mathé.

• Nærbilde av kamera. Illustrasjonsfoto. Podkast: ─ Bruk av video kan gi oss bedre lærere 7. apr. 2022 14:01

Utdanningen til fremtidige generasjoner står på spill når vi skal utdanne nye lærere. Lærerutdanningen må være relevant for det som skjer i skolen. Kan en videoapp være en del av løsningen?

Ingen planlagte arrangementer