Utstyr og utlån

Teaching Learning Video lab (TLVlab) har et bredt utvalg av utstyr til utlån.

Illustrasjonsbilder med ulike typer utstyr for video og lydopptak.

Det meste av TLVlabs utstyr er ment for klasseromsopptak med ulike variasjoner, men kan også brukes i andre settinger (foto: G. Lid/ TLVlab/ red. Shane Colvin).

Lån av utstyr

TLVlabs utstyr dekker de aller fleste behov for opptak i felt, og lånes ut som en del av våre tjenester. Ta kontakt med oss for en prat om valg av utstyr for ditt prosjekt.

Portabelt sett for opptak i felt

TLVlab har et portabelt lab-sett, som normalt lånes ut med

  • to videokameraer
  • to mikrofoner

Settet kan utvides etter behov, for eksempel med mulighet for fjernstyring av zoom, vinkel og tilt (PTZ-kamera). Mikrofoner kan også byttes ut og økes i antall. De mer avanserte settene er godkjent for opptak av opptil røde data (se UiOs guide for klassifisering av data).

Kameraer for opptak i felt

TLVlab disponerer en rekke kameraer i ulike størrelser og former, som egner seg til videoopptak av intervjuer:

  • Enkle kameraer - kan plasseres rett på bordet hvor intervjuet foregår og med mulighet for å koble på flere mikrofoner, som for eksempel trådløs mygg eller mikrofon hos fokusgruppe.
  • Avanserte kameraer - ment for mindre produksjoner og vil gi bedre bilde.
  •  “POV”-kameraer - kan festes på kropp eller hode. Kameraene har vidvinkel, og gir et nært utsnitt på den eller de du vil filme. Disse kameraene gir også relativt god lyd og bilde, slik at det kan fange opp mest mulig av det som skjer rundt.

Lydopptakere/ diktafon for opptak i felt

TLVlabs lydopptakere er godt egnet til opptak under intervju av små og større grupper. Diktafonene er enkle å betjene, kan lagre titalls timer med opptak, og gir opptil åtte timer med aktivt opptak på en pakke batterier. Vi kan gi råd om hvilken type opptaker du bør velge til ditt formål.

Vi bistår også med oppsett av tjenesten nettskjema diktafon. Nettskjema diktafon er levert av USIT - Universitetets senter for informasjonsteknologi som gjør det mulig å gjøre sikre opptak med egen mobil. Opptakene kan deretter lastes direkte opp til Nettskjemas servere. Tjenester for Sensitive Data (TSD) tillater opptak av røde data med denne tjenesten.

AV-utstyr for videoproduksjon

TLVlab disponerer en strømmeboks til bruk ved strømming (streaming). Denne støtter strømming mot RTMP, facebook live, og youtube, og kan brukes med flere videokanaler inn. Den har også mulighet for opptak.

Mikrofoner

Enheten har et utvalg mikrofoner i forskjellige typer. Snakk med oss om hvilke som kan egne seg for deres behov.

Kameraer

TLVlab har flere semi-proffe videokameraer for utlån. Disse kameraene har opptil 4K-oppløsning og SDI+HDMI utgang. 

Øvrig utstyr

  • VR-headset
  • lydopptakere med opptil 8 kanaler
  • tegnebrett

Bærbare PCer

TLVlab har flere bærbare datamaskiner, som kan brukes av studenter som skal jobbe med sensitive data.

Studio

Enheten har et studio med lyskastere og “greenscreen”, som er godt egnet til videoproduksjoner.

Publisert 5. juli 2021 15:35 - Sist endret 22. aug. 2022 11:51